Uyarılar dikkate alınmıyor! Kahramanmaraş'ta fay hattının üstüne yeni hastane yapılıyor

Uyarılar dikkate alınmıyor! Kahramanmaraş'ta fay hattının üstüne yeni hastane yapılıyor

Balçık zemin üzerine yapılan Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi depremde yıkılmıştı. Uzmanların 'o bölgeye hastane yapmayın' uyarılarına rağmen şimdi aynı fay hattı üzerine yeni bir hastane inşa ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi’ndeki skandallara bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş'ta balçık zemin üzerine yapılan Necip Fazıl Hastanesi depremde yıkılmıştı. Aynı fay hattı üzerine yeni hastane inşa edildiği ortaya çıktı.

Öte yandan Adıyaman’da yıkılan Kadın Doğum Hastanesi'nin yerine yenisi yapılmamıştı. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi ise 300 bin kişiye hizmet veriyor. Depremin üzerinden 18 ay geçti ama Aile Sağlık Merkezleri hala 21 metrekarelik konteynerlerde hizmet veriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz dün yaptığı açıklamada, depremin ardından uygulanmaya başlanan Özel İletişim Vergisi'nin geçici olmaktan çıkarak kalıcı hale geldiğini belirtti.

Bu verginin 25 yıl içinde 104 milyar TL toplandığını, enflasyonla düzeltildiğinde ise bu miktarın 731 milyar TL'yi bulduğunu ifade etti. Şahbaz, bu paranın şehirlerin depremlere dirençli hale gelmesi için kullanılması gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini vurguladı.

Depremin üzerinden 18 ay geçtiğini belirten Şahbaz, şu an Aile Sağlık Merkezleri'nin 21 metrekarelik konteynerlerde hizmet verdiğini ve yüz binlerce vatandaşın mülteci kampını andıran konteyner kentlerde yaşadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN