Üreticileri pişman etmeyen ürün! 1 dönümden 1 ton çıkıyor, kilosu 100 TL’ye satılıyor!

Üreticileri pişman etmeyen ürün! 1 dönümden 1 ton çıkıyor, kilosu 100 TL’ye satılıyor!

Türkiye'de son yıllarda hem ekimi hem de hasadı artan ürünlerin başında geliyor Bursalı yetiştiriciler hem şifasını hem de verimini alıyor. Eken asla pişman olmuyor bir dönümden bir ton ürün elde ediliyor. Bu yıl kilosu 100 TL'den satılıyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1000 dekar alanda yetiştirilen aronya meyveleri verimiyle üreticiyi sevindiriyor. Sağlık açısından birçok fayda sağlayan aronya meyvesi maddi değeri ile de yüzleri güldürüyor. Bereketli topraklarda yetişen ürünler Türkiye'de yeni yeni pazar bulurken şifasını da neredeyse duymayan kalmadı. Arayı öğretimine son yıllarda gençler aktif rol alırken üretimde elini taşın altına koyan kazancını da fazlasıyla alıyor.

BİR DÖNÜMDEN BİR TON ÇIKIYOR

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, aronya meyvesinin çoğunlukla eğimli yerlerde yetiştirildiğini belirtti. Ovada ekilen bir ürün olmadığını belirten Çelik daha çok orman bölgelerin toprakların değerlendirilmesi için çiftliğe ek gelir kapısı olduğunu söyledi. Aronya meyvesinin yaban mersini gibi toprak seçmediğini dile getiren Sezai Çelik, “Aronyadan her yerde verim alabiliyorsunuz. Bu anlamda bizim için önemli bir meyve. Sadece pazarla ilgili sorun hallettiğimiz zaman İnegöl’ümüzde hatırı sayılır üretimi yapılacaktır. Dönümünde 1 ton alınıyor. Fiyatta şu an toptanda 100 lira civarı satılıyor. Tabi perakende değerlendirdiğin zaman 250-300 civarında satış yapabiliyorsunuz" dedi.

Bin dekar alanda yetiştiriliyor! Dönümünde 1 ton ürün alınıyor - Son Dakika Yaşam Haberleri | Cumhuriyet

FAYDALI HEM KAZANDIRICI

Genç girişimci Samet Özcan, gençlerin çiftçilikten uzaklaştığını belirterek kuzeniyle birlikte bir tarım işine girdiğini söyledi. Sonuçlardan memnun olduğunu dile getiren Özcan, kendisini buraya adadığını söyleyerek bayağı bir ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Her derde deva aronya hasadı başladı - Gazete Rize / Rize Haber / Son Dakika Rize Haberleri

Aronyanın son derece faydalı bir ürün olduğunu belirten Samet Özcan, bütün doktorların yüzyılın meyvesi olarak adlandırdığını aktardı. Özcan, “Şeker hastalığına, tansiyona, kansere bile iyi geliyor. Öyle duyduk. Orasını Rabbim bilir, biz yetiştiriyoruz. Millete de şifa olmasını diliyoruz. Talep şu an çok iyi değil. Yeni yeni piyasaya girmeye çalışıyoruz. Birkaç yerden müşteri bulduk. Onlarla devam etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki zamanda daha güzel olur diye ümidimiz var" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN