Türkiye'nin ‘Gladyatör Şehri’ olarak biliniyor, 2500 yıldır varlığını sürdürüyor! Açık hava müzesinin 5 hanesi kaldı

Türkiye'nin ‘Gladyatör Şehri’ olarak biliniyor, 2500 yıldır varlığını sürdürüyor! Açık hava müzesinin 5 hanesi kaldı

Türkiye'de birçok kişinin gözden kaçırıldığı farklı güzellikler yer alıyor. 2500 yıldır Türkiye topraklarında varlığını sürdürüyor herkes onu Gladyatör Şehri olarak biliyor. Şimdilerde yalnızca 5 hanesi bulunan bu yer Ege'nin incisinde turistleri bekliyor.

Ege Bölgesi'nin vazgeçilmez şehirleri arasında yer alan Muğla, Yatağan ilçesinde herkesin gözden kaçırdığı bir tarihi barındırıyor. Eskihisar Köyü tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkarken adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Arnavut kaldırımlı yolları ve taş evleri ile dikkat çeken Eskihisar Köyü, adeta zamanı durduruyor. Şimdilerde yalnızca 5 hanenin bulunduğu bu köy 2500 yıldır varlığını sürdüren Stratonikeia Antik Kenti ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Gladyatör şehri olarak bilinen antik alan Karya, Helen, Roma ve Bizans uygarlıklarının izlerini taşıyor.

TÜRKİYE'NİN GÖRKEMLİ NOKTASI

Eskihisar'da en dikkat çeken özellik Stratonikeia Antik Kenti olmaktadır. M.Ö. 3. yüzyılda Suriye Kralı I. Seleukos’un eşi Stratonike adına inşa edilen Antik Kent Roma ve Bizans dönemlerine ait bir yapı olarak günümüze ışık tutuyor. İhtişamlı antik tiyatronun yanı sıra Bouleuterion'un zarafeti ve gymnasion’un tarihi, antik alanda geçmişe bir yolculuk sağlıyor. Ziyaretçiler bu alanda gezerken hem tarihi anlıyor hem de eşsiz manzaralar eşliğinde muhteşem bir gün geçiriyor.

Stratonikeia, gymnasium, tarih, mermer kent, unesco, aşk, gladyatör

Bugün en dikkat çeken yapılarından biri de 5 asırdır varlığını sürdüren Şaban Ağa Camii’dir. Osmanlı döneminde inşa edilen bu cami restore edilmesinin ardından turizmin nabzını tutmaya başladı. Osmanlı mimarisinin zarif detaylarını gözler önüne seren Şaban Ağa Camii, ziyaretçilere huzur dolu yaşatıyor.

Şaban Ağa Camii, Stratonikeia • Konumu, Fotoğrafları ve Hakkındaki Bilgiler • Kültür Envanteri

ESKİHİSAR'DA NE YENİR?

Yalnızca tarihi kültürü ve doğal güzellikleri ile değil aynı zamanda muhteşem lezzetleri ile de ön plana çıkan Eskihisar Köyü Ege Bölgesi'nin zengin mutfağını tadına varabileceğiniz eşsiz noktalardan biridir. Zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra otlu börekler ve çeşitli mezeler köyün meşhur lezzetlerinden bazıları. Tabii burada zeytinyağı ve bal gibi yöresel ürünleri de unutmamak gerekiyor.

Stratonikeia Antik Kenti Haberleri - Son Dakika Stratonikeia Antik Kenti Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN