Televizyonda gördü, 3 yılda büyük verim aldı! İlaçsız üretiliyor, kadın gücü burada da kendini gösteriyor

Televizyonda gördü, 3 yılda büyük verim aldı! İlaçsız üretiliyor, kadın gücü burada da kendini gösteriyor

Süper meyve olarak biliniyor şifası dilden dile dolaşıyor. Burdur'da eczacı kalfası İzel Tonkaz Bekar, televizyonda gördü süper bitkiyi 5 dönümlük arazide yetiştirmeye başladı. Birçok hastalığa iyi gelen bu ürün üreticinin cebine büyük kazançlarda getiriyor.

Burdur'da eczacı kalfası İzel Tonkaz Bekar, yaklaşık 3 yıl önce televizyonda izlerken karşısına çıkan aronya bitkisini yetiştirmek için kolları sıvadı. Eşi ve babası ile tedarik ettiği fideleri Afyonkarahisar'ın Çığrı Köyü ve bu Burdur Merkez Akyaka Köyü'nde Yaklaşık 5 dönümlük arazide yetiştiren Bekar, ürünleri hasat etmeye başladı.

EŞİ VE BABASI DESTEK SAĞLIYOR

Afyonkarahisar'ın Çığrı Köyü ve Burdur Merkez Akyaka köyünde 5 dönümlük arazide aronya yetiştiren İzel Tonkaz Bekar, eşi ve babasının desteği ile ürünleri hasat etmeye başladı. Köyde dededen kalma arazide tarıma gönül veren eczacı kalfası Bekar, yetiştirdiği ürünlerin verimini de alıyor.

Televizyonda gördüğü aronya bitkisini yetiştirmeye başladı

Herkesin süper meyve olarak bildiği ve antioksidan oranı yüksek bu meyveler birçok açıdan sağlığa fayda sağlamaktadır. Vücutta dolaşan serbest radikallerin önlenmesinde antioksidanlar kadar önem taşıyan aronya, kanserle mücadele ile birlikte tansiyon, şeker virgül kolesterole iyi gelmektedir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

İLAÇ KULLANMADAN ÜRETİLİYOR

Zirai ilaç kullanmadan doğal yöntemlerle aronya meyvesi üretildiğini ifade eder Bekar, "Hafta sonları ve fırsat buldukça eşim, oğlum ve babamla sulamaya çalışıyoruz. Her bir aronya fidesi, kadın elinin emeğiyle toprağa can veriyor ve bu emeğin ürünü olan aronya bitkisini yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.

3 yıl önce televizyon izlerken gördü, eşi, babası ve annesiyle yetiştirmeye başladı: Kansere, tansiyona, şekere, kolesterole iyi geliyor

Başlamış olduğu girişimin yalnızca doğal ve sağlıklı ürünler sunmakla kalmadığını aynı zamanda kadınların tarım sektöründe aktif rol oynamasına öncülük ettiğini belirten Bekar, “Tarımın Türkiye'nin geleceğinde ne kadar önemli yere sahip olduğunun bilinciyle hareket ederek aronya bitkisini daha geniş alanlara yaymayı ve bu alanda fark yaratmayı hedefliyoruz. Bu arazideki her fidana kadın eli değdi" sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN