Tarım şehrinde şenlik gibi hasat! Bir taraf topladı bir taraf kabuklarından ayırıp lezzetlendirdi: Hem verimli hem de lezzetli

Tarım şehrinde şenlik gibi hasat! Bir taraf topladı bir taraf kabuklarından ayırıp lezzetlendirdi: Hem verimli hem de lezzetli

Tarım şehrinde şenlik gibi hasat devam ediyor. Ceviz üretiminde önemli yerlerden olan İnegöl’de hasat başlarken, yetişen cevizleri bir taraf topladı bir taraf kabuklarından ayırıp lezzetlendirdi. İşte o hasadın detayları…

İnegöl, bereketli topraklarıyla önemli bir tarım merkezi olmaya devam ediyor. Son 10 yılda ceviz ekilişinde büyük bir artış yaşanan İnegöl'de hasat sezonu başladı.

Ceviz hasadı etkinliğine İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İlçe Tarım Müdürü Kamil Oruç ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik katıldı. Protokol üyeleri, üreticilerle sohbet ederek hasadın hayırlı olmasını diledi.

inegolde-ceviz-hasadi-1.jpg

BİR TARAF HASADI YAPTI BİR TARAF LEZZETLENDİRDİ

Etkinlikte, Gastro İnegöl şefleri tarafından hazırlanan ceviz ürünleri misafirlere sunuldu. Protokol üyeleri, önce tarlada hasada katıldı, ardından cevizin işlenmesine ve ürünlerin tanıtımına katıldılar.

inegolde-ceviz-hasadi-2.jpg

42 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehrin verimli topraklarının tarımsal kazançlarla birleştiğini vurguladı. Bu yıl ceviz ekilişinin 31 bin dekar alana ulaştığını belirten Taban, 42 bin ton rekolte hedeflediklerini ifade etti. Kaymakam Eren Arslan, İnegöl’ün her alanda katma değer üreten bir şehir olduğunu belirtti. Tarım çeşitliliği ve iklim koşullarının uygunluğuyla üretimin her geçen yıl arttığına dikkat çekti.

inegolde-ceviz-hasadi-3.jpg

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise, etkinlikteki birlik ve beraberliğin önemine değinerek İnegöl’ün tarım alanında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bu desteklerle İnegöl’ün daha müreffeh bir şehir olmasının hedeflendiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN