‘Süreyya Plajı’nda verdiğimiz mücadele Maltepeliler içindir’

‘Süreyya Plajı’nda verdiğimiz mücadele Maltepeliler içindir’

Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantıları bugün Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda başladı. Açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, mülkiyeti Süreyya Paşa Vakfı’na ait Süreyya Plajı’nda yer alan tesislerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Süreyya Plajı’nda verdikleri mücadelede hiçbir hukuk dışı müdahaleye boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Köymen “Bu alanda verdiğimiz mücadeleyi sulandırmak için etrafa yayılan çeşitli söylentilere de net bir cevap veriyorum. Bu alan, yeni bir aracı şirkete verilmeyecektir. Tesisler başka bir aracı şirkete veriliyor gibi, gerçekten uzak beyanların amacı da bellidir. Biz bu alanda kamusal kullanımlar oluşturmakta ve vakfın gelirlerini artırmakta kararlıyız. Bu çabamız Maltepelilere daha çok burs, yurt ve sağlık hizmeti olarak geri dönecektir.” dedi.

RAUF GÜVEN VE CAN BERKAY GÖKKAYA’YI ANDI

Köymen, Maltepe Belediyesi’nde görev yapan ve geçtiğimiz günlerde yaşamlarını yitiren Maltepe Belediyesi personeli Rauf Güven ve Can Berkay’ı unutmayarak “Buradaki herkesin de yakından tanıdığı çalışma arkadaşımız, yol arkadaşım ve kardeşim Rauf Güven’i sevgiyle anıyorum. Anılarımızda ve birlikte yürüdüğümüz yolda bizlerle olmaya devam edecek. Hepimizin başı sağ olsun. Rauf Güven ve Can Berkay Gökkaya’ya rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.” diye konuştu.

‘SÜREYYA PAŞA TESİSLERİNİ HERKES SAHİPLENMELİ’

19 Temmuz tarihinde kesinleşmiş mahkeme kararı ile tahliyesini gerçekleştirdikleri Süreyya Paşa tesislerinde 26 Eylül tarihinde yapılan bir başvuru sonucu, 27 Eylül tarihinde bir gün içinde alınan bir tedbir kararı ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Köymen “Bu başvurunun avukatının Maltepe’de siyaset yapmış, ilçe başkanlığı yapmış biri olması da bizi ayrıca üzmüştür. Süreyya Plajı’nda verdiğimiz mücadele Maltepeliler içindir ve siyasi parti ayrımı olmadan herkesin sahiplenmesi gereken bir süreçtir. Öncelikle bilmenizi isteriz ki bu kararın, tamamlanmış tahliye işlemine bir etkisi yoktur. Bu alanda verdiğimiz mücadeleyi sulandırmak için etrafa yayılan çeşitli söylentilere de net bir cevap veriyorum. Bu alan, yeni bir aracı şirkete verilmeyecektir. Kira gelirleri aracısız bir şekilde direkt olarak vakfa gelecek. İBB iştiraki olan Boğaziçi Yönetim A.Ş. ile sürdürülen iş birliği ise alanın yönetimi, temizlik, güvenlik işlerinin yapılması ve kiracıların günlük sorunlarının takibine ilişkindir. Tesisler başka bir aracı şirkete veriliyor gibi, gerçekten uzak beyanların amacı da bellidir. Biz bu alanda kamusal kullanımlar oluşturmakta ve vakfın gelirlerini artırmakta kararlıyız. Bu çabamız Maltepelilere daha çok burs, yurt ve sağlık hizmeti olarak geri dönecektir. İvedi bir şekilde öğrencilerimize burs vermeye başlayacağız. Yine bir yıl içinde bir kız öğrenci yurdunun yapımına başlayacağız. Süreyya Plajı’nda gençlerimizin ders çalışabileceği ve vakit geçirebileceği bir kütüphane ve merkezi hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

‘HUKUKSUZ DEVİR PROTOKOLLERİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Bu mücadelede destek veren tüm Maltepe kamuoyuna, meclis üyelerine, farklı siyasi partilerin çeşitli kademelerdeki temsilcilerine teşekkür eden Köymen "30 Eylül’de hukuksuz girişime karşı bizimle birlikte olan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu’ya net tutumları için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

CHP LİDERİ ÖZEL’E TEŞEKKÜR ETTİ

4 Ekim Cuma günü İstanbul’da ilçe belediyesi düzeyinde ilk makam ziyaretini Maltepe Belediyesi’ne gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ağırladıklarını aktaran Köymen “Süreyya Plajı ve Maltepe’nin genelinde verdiğimiz kamusal alanlar mücadelesine açık desteği ve bunu göstermek için gerçekleştirdiği ziyaret sebebiyle Genel Başkanımıza ve parti yöneticilerimize teşekkür ederim.” dedi.

‘İMAMOĞLU’NUN YANINDAYIZ’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “ahmak davası” olarak anılan siyasallaşmış bir yargı süreci ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Köymen sözlerine şöyle devam etti: “Ceza ve siyasi yasak tehdidi ile halkın iradesine yok saymak isteyenler, demokrasimize açıkça zarar vermektedirler. Sayın Ekrem İmamoğlu, milyonların iradesidir. Bizler hukuk araçsallaştırılarak girişilen müdahalelere boyun eğmeyeceğiz. Ekrem İmamoğlu Başkanımızın yanındayız. Kararlıyız, inançlıyız, sabırlıyız, yılmayız.”

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE YENİDEN TARAF OLUNMALI’

4 Ekim 1926’da yürürlüğe giren, evlenme, boşanma, mirastan eşit pay alma gibi konularda kadınların erkeklerle eşit hakları kazandığı Medeni Kanun’un 98. yılını kutlayan Köymen şunları kaydetti: “Kadın hakları mücadelesi ve kazanımların ne kadar hayati olduğunu bugün de görmekteyiz. Kadın hakları ve kazanımlarına yönelik her türlü saldırı, bu topraklarda kadınların şiddet, taciz, istismar ve cinayet mağduru olmasına sebep oluyor. Geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz Narin kızımız da, cuma günü canice katledilen Ayşegül ve İkbal de kadına yönelik her türlü şiddetin cezasız kalmasının sonucudur. Unutmayalım ki kadın cinayetleri politiktir. Kadınların sokakta ve evde maruz kaldığı her türlü şiddete ve istismara karşı siyasi irade koymak ve cezasızlık politikasına son vermek için mücadele etmeliyiz. Hukuksuz bir şekilde çıkılan İstanbul Sözleşmesi’ne bir an önce yeniden taraf olunmalı ve 6284 sayılı yasa uygulanmalıdır.”

MALTEPELİ KADINLARA SESLENDİ

Maltepe’de yaşayan kadınlara seslenen Köymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Her türlü şiddet ve istismar vakası karşısında yanınızda olmak için elimden geleni yapacağım. Kadın ve Aile Müdürlüğümüz sizlere en iyi hizmeti sunmak ve destek olmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecek. Hizmetlerimizi daha etkili kılmak için de çalışmaya devam edeceğiz.”

‘İSRAİL’İN SALDIRILARINA KAYITSIZ KALINMAMALI’

10 Ekim 2015'te Barış Mitingi için Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa düzenlenen bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren yurttaşları anan Köymen, katliam mağdurları için adalet çağrısını yineledi. Barış talebinin Türkiye için olduğu gibi dünya için de acil ve yaşamsal olduğuna işaret eden Köymen “Bugün Filistin’de ve Lübnan’da binlerce sivil, İsrail saldırıları altında yaşamlarını yitiriyor ve sakat kalıyor. Uluslararası hukuku hiçe sayan bu saldırılara karşı dünya devletleri daha fazla kayıtsız kalmamalı. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘yurtta barış, dünyada barış’ çağrısını büyütmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, gündemde yer alan 22 maddenin ilgili komisyonlara görüşülmek üzere havale edilmesinin ardından sona erdi. Bir sonraki meclis toplantısı 11 Ekim Cuma günü gerçekleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN