Malatya beşik gibi: Bir deprem daha | Son depremler

Malatya beşik gibi: Bir deprem daha | Son depremler

Kandilli verilerine göre Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gece saatlerinde gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntılar devam ediyor.

Malatya'da gece saatlerinden itibaren peş peşe sallantılar meydana geldi. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken sarsıntılar paniğe neden oldu.

PEŞ PEŞE DEPREMLER

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde gece 00.41 saatinde gerçekleşen 4.2 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi. Bugün yine 12.54'te meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem bölgede paniğe neden oldu.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 20.35'te Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 5 km olarak belirlendi.

ARTAN DEPREM TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Malatya'daki 4.2 ve 4.3 büyüklüğündeki depremler sonrası artan deprem tehlikesine dikkat çekmişti.

Bektaş, yaptığı açıklamada "4,2 artçı depreminden hemen sonra 4,3 depreminin yaşanması Malatyanın deprem tehlikesini sarı bayrağa (artan deprem tehlikesi) çevirmiştir. Artçıların kısa zaman aralığında daha da büyümesi sarı bayrağın kırmızıya dönmesine neden olabilecektir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN