İstanbul'da bina çöktü: 1 ölü, 8 yaralı

İstanbul Küçükçekmece'de henüz bilinmeyen nedenle çöken binada enkaz altında kalanlar olduğu belirtildi. Binaya çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. 3 katlı binanın sahibi ve binanın girişindeki restoranın sahibi gözaltına alındı.

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina, saat 08.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Ekipler, enkaz altında kalanlar olduğunun belirtilmesi üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.

1-007.jpg

'HAFİF SARSINTI DUYDUK, SONRA ÇÖKTÜ'

Enkazdan çıkarılan Korkut Yılmaz, şöyle konuştu:

"7-8 kişiydik. Bina sabah erken saatlerde çöktü. Hafif bir sarsıntı duyduk. Sonra çöktü. Ben yatakla dolabın dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı. Bazıları enkazda kaldı. 4 katlı binaydı. Bir risk taşımıyordu. Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı. Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm" dedi.

1-008.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili son duruma ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Küçükçekmece'de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralı olarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmayıp arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir."

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak suçundan binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk, gözaltına alınmıştı. Soruşturma çerçevesinde binanın girişinde bulunan restoran sahibi Ö.A.D. de gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN