Sevkiyata daha dayanıklı oluyor, yaşı 120 kurusu 600 TL’ye satılıyor! Üretici daha çok üretmek istiyor

Sevkiyata daha dayanıklı oluyor, yaşı 120 kurusu 600 TL’ye satılıyor! Üretici daha çok üretmek istiyor

Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor sezonu 120 TL'den açıp 80 TL de sonlandırıyor. Üreticinin tezgahta bir tane bile bırakmadı o ürün Türkiye'nin dört bir yanında çok seviliyor. Hem kurusu hem yaşı tüketiliyor iriliğine göre fiyatı da değişiyor.

Mersin'in Mut ilçesinde hasadı tamamlanan incir sezona 120 TL'den başladı 80 TL'den kapattı. Üreticinin önemli gelinir kaynaklarından biri olarak görülen incir hasadı Türkiye'nin dört bir yanında en sevilen meyvelerin başında geliyor. Tüketici yüksek fiyatlı bulsa da üretici rakamlardan memnun kalıyor. İşte tüm detaylar…

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Mut ilçesinde üreticilerin önemli gelir kaynakları içerisinde yer alan Beyaz Mut İncirinde hasat sezonu tamamlandı. Rengi, aroması, irili ve tadı ile sevkiyata dayanıklı olduğu için daha çok tercih edilen Mut İnciri, bu yıl üreticiyi sevindirdi. Hasat sezonunun başlaması ile birlikte kilosu 120 TL olan incir hasadın tamamlanması ile birlikte kilosu 70 ila 80 TL'den alıcı buldu. Üreticiler rakamlardan memnun olduğunu belirtiyor.

Mersin'de beyaz incir üreticisinin yüzünü güldürüyor | TRT Haber Foto Galeri

Hacınuhlu Mahallesi'nde incir üreticiliği yapan Yakup Ceylan, bu yıl incirin üreticileri sevindirdiğini belirterek şu sözleri dile getirdi:

“Sadece iklimsel olarak rekoltede düşüklüğü var. O da bu yıla has bir şey oldu. Ama şu anda 120 ile başlayan fiyatlarımız 70 ile 80 lira arasında. Kuru incirimiz ise 450-500 ile 600 lira arası satılmaktadır”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN