Serbest Kürsü’de eğitim sistemi konuşuldu

Serbest Kürsü’de eğitim sistemi konuşuldu

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan program kapsamında ilimizde ağırladığımız Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş’ın katılımıyla düzenlenen söyleşide eğitim sistemi konuşuldu.

Eğitim Buluşmaları kapsamında hazırlanan programda Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş Bileciklilerle buluştu, vatandaşlar eğitim sistemine dair talep ve görüşlerini aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Özdemir’in katıldığı söyleşide eğitime dair birçok konuda fikir alışverişi yapıldı.

Eğitimci, eğitim sendikası temsilcileri, öğretmenler, öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı söyleşide katılımcılar ‘’Hakları Korunan Saygın Öğretmenler’’, ‘’Mülakat Değil Liyakat’’, ‘’Eğitimde Fırsat Eşitliği’’, ‘’Ücretli ve Sözleşmeli Öğretmene Hayır’’ ve ‘’Kamusal Eğitim’’ yazılı dövizleri gösterdi.

‘Çağdaş eğitim ve öğretmenlere şiddete hayır’ mesajlarının da verildiği söyleşide Konuşmacı Suat Özçağdaş, eğitime dair sorunları dile getirdi, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hazırlanan çözüm önerilerini sundu.

BELEDİYE BAŞKANI MELEK MIZRAK SUBAŞI EĞİTİME DAİR FİKİR VE GÖRÜŞLERİNİ AKTARDI

Programda konuşmacı olarak yer alan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı da eğitime dair birçok önemli sorunun olduğuna dikkat çekerek, görüş ve önerilerini sundu.

Konuşmasına ‘’Bilecik’te bugün çok önemli bir konuk ağırladık ve çok güzel konuları görüştük’’ ifadelerini kullanarak başlayan Başkan Subaşı, ‘’ Bugün Bilecik’imizde çok kıymetli bir misafirimizi ağırlıyoruz. Gün boyu birçok güzel ve verimli programlar gerçekleştirdik. Bizler burada fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Ama daha çok hem misafirimizden hem de siz toplumun çok farklı kesimindeki değerli insanların fikirlerini almak istiyoruz. Vereceğiniz her farklı fikir ve öneri bugünün notlarını oluşturacak. Bugünün notları da geleceğe dair eğitim sistemimizin temellerini oluşturacaktır. Her birimiz bugün eğitimin farklı noktalarından dolayı muzdaribiz. Ama bugün sanki biraz da kendimizi eleştirmemiz gerekiyor. Nedir bunlar? Eğitim sisteminin biraz belediyeye mahkum bırakılması mı acaba. Çocuklarımızın sosyalleşememesi mi, çocuklarımızın asosyal şekilde okula gidip gelmesi ya da sosyal kulüplerin olmaması veya azlığı. Sadece bunları özel okullarda bulabiliyor olmamız. Sırf bu yüzden çocuklarımızı özel okullara göndermeye çalışmamız gibi birçok durum var. Çalışan annelerin sorunları ayrı bir konu. Kültür aktivitelerinin yoksunluğu. Belediyelerin bu türde aktiviteler yaptığında sadece bir kesim insanın gelmesi gibi o kadar çok sorun var ki konuşmamız gereken. Ben sadece aklımıza gelen başlıkları dile getirdim. Her birinizin düşünceleri ve talepleri bizler için çok önemli. Umuyorum çok faydalı bir oturum olur. ‘’ ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN