Şanlıurfa’da sulama borusu patladı, tarım arazileri sular altında kaldı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde baraj borusunun patlaması sonucu tarım arazileri su altında kaldı. Patlayan borudan metrelerce yükselen su, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bugün yaşanan olayda, Atatürk Barajı'ndan tarım arazilerine su taşıyan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait bir borunun patlaması sonucu, Dumlukuyu Mahallesi'nde bulunan ekili tarım arazileri su altında kaldı.

Patlamanın ardından fışkıran suyun metrelerce yüksekliğe ulaştığı belirtildi. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, dakikalarca süren suyun tarım arazisine aktığı ve ekili alanların sular altında kaldığı net bir şekilde görüldü.

yeni-proje-2-002.jpg

Olayın ardından, arazilerde su tahliye çalışmaları başlatıldı. Ancak, patlamanın etkisiyle zarar gören tarım arazilerindeki hasarın boyutu henüz net olarak belirlenemedi.

Yaşanan bu olayın çevresel etkileri ve tarım alanlarına verdiği zararın incelenmesi için yetkililerin harekete geçtiği bildirildi. Patlamanın nedenine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN