Sahte pasaport, kimlik ve vize hazırlayan şebekeye operasyon

Sahte pasaport, kimlik ve vize hazırlayan şebekeye operasyon

İstanbul’da, düzensiz göçmenler ve firariler için sahte pasaport, kimlik ve vize belgeleri hazırladığı belirlenen 15 kişilik bir çete, polis tarafından düzenlenen büyük bir operasyonla çökertildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "resmi belgede sahtecilik" suçuna yönelik yaptıkları incelemelerde, Fatih’teki 7 ayrı adreste sahte belge üretimi gerçekleştirildiğini tespit etti.

Polis, 6’sı Irak asıllı ve biri İran uyruklu toplam 15 kişiden oluşan çeteyi takibe aldı. Yapılan geniş çaplı operasyonlarda, 7 iş yeri ve 2 araç hedef alındı. Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, çetenin sahte pasaport, kimlik, sürücü belgesi, vize etiketi ve diğer belgeleri hazırladığı, ayrıca müşteri temini, ürün dağıtımı gibi suç faaliyetlerinde bulunduğu belirlendi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen malzemeler arasında bin 743 sahte kimlik kartı, bin 489 sahte vize etiketi, 196 sahte pasaport, 68 silikon mühür, 12 ülkeye ait mühür kalıbı, 10 sahte sürücü belgesi, 9 mühür stampa, 8 çipli boş kart, 5 mor cihaz, lazer markalama ve kazıma makinesi, bir dizüstü bilgisayar ve çeşitli sahtecilik malzemeleri yer aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Murat İ., Bilal S., Fikret B., Masood M.Y.Y., Ali S., Amanj H.K.K. ve Saadi R., 6 Eylül tarihinde mahkeme tarafından tutuklandı.

Diğer şüphelilerden Hazni A., Halis E., Saylan E., Yusuf A., Kamil D., Rebwar A.M.M., Tahsın M.A.A. ve Raja M. ise "Adli Kontrol" ve "Yurtdışı Çıkış Yasağı" tedbirleriyle serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN