'Polis eşliği' görüntüleri tepki çekmişti: Valilikten açıklama

'Polis eşliği' görüntüleri tepki çekmişti: Valilikten açıklama

Diyarbakır’da Starbucks ve Burger King şubesine saldırı esnasında polislerin müdahale etmediği iddialarıyla sosyal medyada paylaşılan görüntülere ilişkin valilik açıklama yaptı. Açıklamada, 'Görüntüler eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir' denildi.

Diyarbakır Valiliği dün kentte bir grubun, Filistin’e destek gerekçesiyle Starbucks ve Burger King’e yaptığı baskının ardından ortaya atılan “Starbucks ve Burger King’e polis nezaretinde saldırı yapıldı” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada "görüntüler eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir" denildi.

'DIŞARIYA ÇIKIŞ ESNALARINDA ÇEKİLDİ'

Bekçilerin söz konusu saldırganları dışarı çıkardığı belirtilen açıklama şöyle:

“22 Haziran 2024 tarihinde ilimizde bir işyerine yapılan eylemle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında; bekçilerin olaya seyirci kalıp eylemcilerin içeriye girmelerine müsaade ettikleri şeklinde paylaşımlar yer almaktadır. Oysaki bu görüntüler eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir.”

Görüntülerde "ceng, cihad ve şehadet" sloganları atan grubun Starbucks ve Burger King şubelerine girdiği esnalar yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN