Olmaz denileni başardılar! İlk hasat tamamlandı: Uzun süre bozulmadan duruyor, kilosu 30 TL’den satılıyor

Olmaz denileni başardılar! İlk hasat tamamlandı: Uzun süre bozulmadan duruyor, kilosu 30 TL’den satılıyor

Türkiye'de organik tarım uygulamaları yeni faaliyetlerle devam ediyor. Herkes olmaz dedi onlar vazgeçmedi. Gaziantep haylan kabağı o şehirde yeşerdi. Herkes şaştı kaldı olmaz diyenler pişman oldu. İlk hasat yapıldı kilosu 30 TL’den satılıyor.

Bayburt Üniversitesi organik tarım uygulama sahalarında ilk kez Gaziantep Haylan kabağı yetiştirdi. Bu yıl Bayburt'ta Haylan kabağı sevinci yaşanıyor. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen proje ile birlikte ilk hasat gerçekleştirildi.

OLMAZ DENİLENİ OLDURDULAR

Bayburt Üniversitesinin yeni projesi ile birlikte kentin tarımsal potansiyeli gelişmeye devam ediyor. Yerel ekonomi ve sürdürülebilir tarım uygulamaları doğrultusunda yeni hedefler belirleyen Bayburt Üniversitesi, Gaziantep'te yetiştirilen haylan kabağının Bayburt'ta üretildiğini duyurdu. İlk denemenin başarılı olduğunu belirten üniversite proje doğrultusunda kabağın yetiştirilme sürecinde herhangi bir gübre ya da pestisit kullanılmadığını da vurguladı. Ürün doğal ve sağlıklı bir şekilde yetiştirildi.

Herkes olmaz dedi onlar yaptı! Bayburt'ta ilk hasat yapıldı: Kilosu 30 TL'den satılıyor

ÜRETİCİNİN KABAK SEVİNCİ

Besin değeri açısından oldukça yüksek bir sebze olarak görülen Gaziantep haylan kabağı yüksek lif içeriği ile birlikte vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengindir. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk tercihi olan haylan kabağı, cazip bir seçenek haline dönüşüyor. Birçok yemek içerisinde kullanılan haylan kabağı uzun süre saklanabilme özelliği ile de bilinmektedir. Doğrultuda ekonomik değerini arttıran bu kabak Bayburtlu çiftçiler içinde büyük sevinç haline dönüştü.

Bayburt'ta tarımsal potansiyelde yeni boyut! Haylan kabağı hasadı başladı - Yerel Haberler - TV100

ALTERNATİF ÜRÜNLER ARAŞTIRILIYOR

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gaziantep haylan kabağı yetiştirme sürecinde önemli bir başarı sağladıklarını belirtti. Sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çeken Türkmen, alternatif ürünler için araştırmaların devam ettiğini vurguladı. Türkmen, “Bayburt Üniversitesi olarak yerel tarımın gelişimine katkıda bulunmak ve çiftçilerimize alternatif ürünler sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haylan Kabağı hasadı, bu çabaların bir sonucudur. Üniversitemiz, yerel halk ile iş birliği içinde Bayburt’un tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmaya devam edecektir. Çiftçilerimize yeni bir ürün yelpazesi sunarak ekonomik kalkınmayı desteklemek ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmek en büyük hedefimiz.” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN