O ilimiz cayır cayır yanıyor! Canını seven evden çıkmasın: Ne 40 ne 50; Adana’yı solladı

O ilimiz cayır cayır yanıyor! Canını seven evden çıkmasın: Ne 40 ne 50; Adana’yı solladı

Uzmanlar peş peşe uyarılarda bulunuyor! Afrika sıcakları ülkemizi etkisi altına aldı. O ilimiz resmen kavruluyor. Adana’yı solladı! İşi olmayan evden çıkmasın! Ne 40 ne 50...

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası ülke genelinde etkisini hissettiriyor. Uzmanlar arka arkaya uyarılar bulunurken o ilimizde durum ciddi seviyeye ulaştı.

Ülke genelinde artan sıcaklıklar; özellikle Adana, Osmaniye, Kocaeli, Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep gibi illerde hayatı olumsuz etkiliyor. Bu sıcak hava dalgasının en yoğun şekilde hissedildiği şehirlerden biri ise Hatay oldu.

HATAY'DA SICAKLIK REKORU KIRILDI

Hatay’ın Arsuz ilçesinde hava sıcaklığı dünden itibaren yükselirken, yüksek nem oranıyla birleşerek hissedilen sıcaklık değerleri 66 dereceyi geçti. Normalde 37-38 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, yüksek nem oranı nedeniyle 66 dereceye kadar çıkmış durumda.

Uzmanlar bu havalarda özellikle 11.00-15.00 arasında dışarıda olmamaya ve bol su tüketmeye özen gösterilmesini öneriyor. Uzmanlar; kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, çocuklar ve yaşlılar için azami dikkat önerisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN