O ilde yaşayanlar yandı! Şubat ayında en sıcak il orası oldu! Uzun yıllar sonra bir ilk: Şubatta böyleyse yazın yandık

O ilde yaşayanlar yandı! Şubat ayında en sıcak il orası oldu! Uzun yıllar sonra bir ilk: Şubatta böyleyse yazın yandık

Şubat ayı bu yıl beklenenden daha sıcak geçti. Birçok kişi kış bir daha yaşanmayacak diye düşünürken o ilimizde uzun yılların en yüksek sıcaklığı yaşandı. Şubat ayında yaşanan sıcaklıklar bölgedekileri endişelendirdi. Şubatta böyleyse yazın yandık...

Şubat ayı, normalde serin ve yağışlı geçen bir dönem olarak bilinirken, bu yılın şubat ayı oldukça farklıydı. Dünya genelinde yaşanan sıcaklık artışı eğilimine paralel olarak, Türkiye'de de benzer bir durum gözlendi. Ancak, Türkiye'deki sıcaklık artışı özellikle Adana'nın Karaisalı ilçesinde rekor seviyelere ulaştı.

MGM VERİLERİNDE 28,7 DERECE OLARAK ÖLÇÜLDÜ

Adana, Şubat ayında Türkiye’nin en sıcak ili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 28,7 dereceyle Adana'nın Karaisalı ilçesi, Türkiye'nin Şubat ayında ölçülen en yüksek sıcaklık değerine ulaştı. Bu olağanüstü sıcaklık, bölge sakinlerini şaşırtırken, uzun yılların ortalama sıcaklık değerlerinin de önemli ölçüde üzerine çıktı.

ADANA ŞUBAT AYINDA KAVRULDU

Adana'nın genellikle yaz aylarında sıcaklığıyla tanınmasıyla birlikte, şubat ayında yaşanan bu sıcak hava dalgası, önümüzdeki günlerde daha da sıcak geçecek havaların habercisi olarak yorumlanıyor. Bölgedekiler “Şubatta böyleyse yazın yandık” gibi endişeli yorumlarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN