Mersinli kadınların ellerinden çıkan eserler Trafik Park’ta sergilendi

Mersinli kadınların ellerinden çıkan eserler Trafik Park’ta sergilendi

Kadının, yaşamın her alanına katılması için bir dizi hizmete imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Emeğin Renkleri Kadın Atölyeleri El Sanatları Karma Sergisi’ ile el emeğini birbirinden değerli eşyalara dönüştüren kadınların eserlerini sergiledi. Kadın istihdamını sağlayabilmek adına atölyeler açan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı; Mersinli kadınların eserlerini vatandaşa tanıtmak için, sergiyi Trafik Park Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenledi.

Kadının, yaşamın her alanına katılması için bir dizi hizmete imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Emeğin Renkleri Kadın Atölyeleri El Sanatları Karma Sergisi’ ile el emeğini birbirinden değerli eşyalara dönüştüren kadınların eserlerini sergiledi.

Kadın istihdamını sağlayabilmek adına atölyeler açan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mersinli kadınların ellerinden çıkan ürünleri Trafik Park Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde sergiledi. Yüzlerce el emeği ve eşsiz ürünün olduğu sergide keyifli zaman geçiren emekçi kadınlar, sonraki atölyeleri de takip edeceklerini kaydettiler.

Kadınlar kursa büyük ilgi gösteriyor

Kursiyerlerin büyük bir ilgisi olduğunu vurgulayan El Sanatları Eğitmeni Tülay Kankan, “Düzenlediğimiz bu etkinlikler, insanlara çok faydalı oluyor. Hem kafalarını dağıtıyorlar, hem de yeni arkadaşlıklar ediniyorlar” diye konuştu.

Kadınlara yönelik etkinliklerde çok güzel vakit geçirdiklerini vurgulayan Eğitmen Eylem Özkan, “Birbirimizin becerilerinden ve fikirlerinden faydalanabiliyoruz. Bir şeyleri ortaya çıkarmak, kadınları çok mutlu ediyor. Hayat şartları pahalı olduğu için; Büyükşehir’in böyle ücretsiz kurslar açması, kadınlara daha çok güven veriyor” dedi.

Kadınların kurslarda olmaktan çok keyif aldıklarını söyleyen Eğitmen Hayriye Çalışkan ise, “Para kazanmaktan daha çok, beğeniyi görmek mutluluk veriyor. Kapımız herkese açık. Tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Bize katkı sağlayan Başkanımıza ve eşine de teşekkür ederim” diye konuştu.

Büyükşehir sayesinde hem sosyalleşiyorlar, hem de gelir elde ediyorlar

Kursa katılan kadınlardan Elif Ocak, “Kadınlar için süper bir kurs. Yazımızı değerlendirdik. Hocalarımız da çok iyi” diyerek, kurs imkanları için Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti.

Atölyenin muhteşem olduğunu ve serginin de keyifli geçtiğini kaydeden kursiyerlerden Kevser Çetin, “Ürettiğimiz ürünleri satarak, cep harçlığımızı çıkartıyoruz. Çalışarak hem eğleniyor, hem öğreniyor, hem de ekonomik açıdan destek sağlıyoruz. Mersinli kadınlar gelsinler, denesinler. Geldikleri zaman zaten vazgeçemiyorlar. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Kadın ve çocuklar için müthiş şeyler yapıyor” şeklinde konuştu.

Çalışıyor olmasına rağmen atölyeye her fırsatta geldiğini vurgulayan bir başka kursiyer Nihal Yılmaz ise, “Hocalarımızla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Dört duvar arasında kalan kadınların, sosyalleşebilecekleri bir ortam yaratılıyor. O açıdan çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN