Maltepe Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Maltepe Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantılarının ikincisi bugün Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali kapsamında Maltepe’ye gelen İtalyan Silence Teatro ekibiyle ilgili bir açıklama yaptı. Ekibin Bağlarbaşı Kapalı Pazar alanında yaptıkları sokak gösterilerinin ardından Maltepe Cumhuriyet Cami ile entegre olan Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda bir performans sergilediği ifade eden Köymen “Performans sırasında, iddia edildiği gibi camiye yönelik herhangi bir saygısızlık söz konusu olmamıştır. Ayrıca bu gösteri kapsamında İtalyan ekibine yol masrafları dâhil hiçbir ücret ödenmemiştir.” dedi.


ASILSIZ HABERLERE DAİR AÇIKLAMA YAPTI

Ekibin 2 Ekim 2024 tarihinde kayda alınan görüntüleriyle ilgili sosyal medya paylaşımları ve asılsız haberlere dair bir açıklama yapma gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade eden Köymen “Ekip, ilçemizin farklı noktalarında festival duyurusu için doğaçlama sokak performansları sergilemiştir. Bağlarbaşı Kapalı Pazar alanında yaptıkları sokak gösterilerinin ardından Maltepe Cumhuriyet Cami ile entegre olan Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda bir performans sergilemiştir. Performans sırasında, iddia edildiği gibi camiye yönelik herhangi bir saygısızlık söz konusu olmamıştır. Ayrıca, bu gösteri kapsamında İtalyan ekibine yol masrafları dâhil hiçbir ücret ödenmemiştir. Ekip Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki festival açılış gösterisi için gönüllü olarak ülkemize gelmiştir.” diye konuştu.


‘GÖRÜNTÜLER TOPLUMU KUTUPLAŞTIRMA ÇABALARININ ÜRÜNÜDÜR’

“Görüntülerin çekildiği tarihten 8 gün sonra, örgütlü bir şekilde ve tek bir elden servis edildiği belli olan paylaşımların, halkın manevi duygularını istismar ederek toplumu kutuplaştırma çabalarının bir ürünü olarak değerlendirmekteyiz.” diye sözlerine devam eden Köymen “Benzer bir manipülasyon, geçtiğimiz ay düzenlediğimiz Maltepe Kitap Fuarı sırasında yasak yayınların satıldığına dair yapılmış, mesele fuardaki kitapların toplatılması talebine kadar ileri gitmiştir. Maltepe'de gerçekleştirilen etkinlikleri yanıltıcı iddialarla kasıtlı bir şekilde gündeme getiren, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden paylaşımlara karşı hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtir, mesnetsiz iddialarla toplumun gerilmemesi konusunda her kesimin sağduyulu olmasını temenni ederiz.” şeklinde sözlerini tamamladı. Daha sonra gündemde yer alan maddelerin oylamasına geçildi. Toplantıda Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün, Sivil Katılım Hibe Programı kapsamında Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın “Yerelde İklim Değişikliği Yönetimi için Sivil Katılım” Projesi için yapılacak iş birliği protokolünü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.


SICAK HAVA DALGALARINA KARŞI ÖNLEMLER ALINACAK

Toplantıda Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün, Sivil Katılım Hibe Programı kapsamında Mekânda Adalet Derneği’nin “Yurttaş Bilimiyle Sıcak Dalgalarına Karşı Kentsel Dayanıklılığı Artırmak” başlıklı projesi için yapılacak iş birliği protokolünü ve imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi de oy çokluğuyla kabul edildi. Projeyle ilgili bilgilendirme yapan Maltepe Belediye Meclis Üyesi Nimet Karabulut, Türkiye’de ve dünyada iklim değişikliği sorunu yaşandığına dikkat çekerek “Proje, iklim değişikliğine uyum bağlamında en ölümcül afetlerden olan sıcak hava dalgalarına karşı yerel yönetimlerin hazırladığı müdahale ve iyileştirme kapasitesini artırmak için kentsel ısı odaları olgusuyla kurgulanan topluluk temelli yöntemler ve yüksek teknoloji desteğiyle kentsel mekanları ve kırılgan grupları daha dayanıklı hale getirmeyi hedeflemektedir. Sıcak dalgalarının etkilerinin veri üreterek ve belgelenmesi yoluyla belirlenmesi, erken uyarı, müdahale ve iyileştirme kapasitesinin artırılması, iklim uyum çalışmaları kapsamında yurttaşların yerel yönetime katılmalarının güçlendirilmesi, kentsel ısı adası etkisinin azaltılması amaçlanıyor.” şeklinde konuştu. Maltepe Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 15 Ekim Salı günü yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN