Kütahya Kültürel Mirasları Uclg-mewa Toplantısı’nda dikkat çekti

Kütahya Kültürel Mirasları Uclg-mewa Toplantısı’nda dikkat çekti

Başkan Eyüp Kahveci, Karatay Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Üst Düzey Diyalog oturumuna konuşmacı olarak katılarak, "Kültürel Mirasın Korunmasında Yerel Yönetimlerin Rolü" hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi.

Kütahya'nın çini sanatıyla dünyaca tanınan ve 7000 yıllık zengin kültürel mirasa sahip bir şehir olduğunu belirten Kahveci, “2017'de UNESCO tarafından Zanaat ve Halk Sanatları alanında tescillenen Kütahya, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yer alıyor. Aizanoi Antik Kenti, termal merkezler, tarihi Germiyan Sokak, Kütahya Kalesi gibi mekanların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Belediyemizin kültürel mirasın yaşatılması için turistik rotalar ve bilgilendirme haritaları hazırladığının altını çizen Kahveci, “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Birimi olarak kullanılan konaklarda sanatsal eğitim faaliyetleri düzenleniyor. Bununla birlikte uluslararası toplantılar ve zirveler düzenlenerek Kütahya'nın kültürel ve sanatsal mirası tanıtılıyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda, eşitsizliklerin azaltılması ve sürdürülebilir şehirler hedeflerine yönelik çalışmalar da sürdürülüyor” şeklinde konuştu.

Başkan Kahveci, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya, UCLG- MEWA’nın sekreteryasına ve Karatay’a gelen tüm başkanlara teşekkürlerini sundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN