Köse: “Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağız”

Köse: “Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağız”

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

İl Özel İdare binasında şehit ve gazi aileleri onuruna verilen yemeğe katılan Başkan Köse şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilendi.

Daha sonra Debboy’dan başlayıp Atatürk Meydanı’nda sona eren yürüyüşe katılan Belediye Başkanı Fuat Köse Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programda bir konuşma yaptı.

Başkan Köse anlamlı konuşmasında şunları kaydetti:

“15 Temmuz 2016 günü millet iradesine, memleket iradesine el konulmaya çalışılmıştır. Bizler ve tüm halkımız her zaman demokrasiyle, sandıkla göreve getirdiği kişilerle kendisini hep idare ettirmiştir. Bizler daha önce yaşadığımız darbelerde cebren yönetimlere müdahale edenlere hep karşı geldik. Toplumumuz 15 Temmuz’da top ve tankın önüne kendi vicdanını koyarak bu darbe girişini durdurmuştur. Daha önceleri Çanakkale’de, milli mücadelede nasıl olduysa 15 Temmuz’da da milletimiz kendi iradesini ortaya koymuştur. Türk Milleti hiçbir zaman bir boyunduruk altında yaşamamıştır ve de yaşamayacaktır. Tüm bu mücadelelerde hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesinden ve izinden ayrılmadığımız, cemaatlere ve tarikatlara fırsat vermediğimiz sürece bu ülkede 15 Temmuz gibi hain darbe girişimlerinin yaşanması mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti temelinde Atatürk ilke ve devrimleri olan, halkın hür iradesi ile yönetilen, demokrasi ve özgürlükleri ile birçok dünya devletine örnek bir ülkedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Türk Milletinin Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN