Kardeş Kültürler Festivali’nde Rojda rüzgarı

Kardeş Kültürler Festivali’nde Rojda rüzgarı

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin 8. gününde Rojda Şenses coşkusu yaşandı. Doğu Anadolu’ya adanan festival gecesinde sanatçının performansı konsere katılanlar tarafından çok beğenildi.

Esenyurt’ta Kardeş Kültürler Festivali tüm heyecanıyla devam ediyor. Türkiye’nin zengin kültürel mozaiğini sergileyen festivalin 8. gününde Doğu Anadolu coşkusu yaşandı. Bölgenin zengin tarihi ve kültürel mirasını tanıtan gösterimlerin yapıldığı gecede sahneye çıkan Rojda Şenses sesi ve müziği ile izleyenleri büyüledi. Katılımın yoğun olduğu gecede dostluk, barış ve kardeşlik şarkıları yükseldi. Gecenin sonunda Şenses’e uzun süre alkışlarla teşekkür eden Esenyurtlular, unutulmaz bir kültürel buluşmaya tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadı.

“SEKİZ GÜNDÜR BU MEYDANDA KARDEŞ KÜLTÜRLER SESLERİNİ YÜKSELTİYORLAR”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sahnede yaptığı konuşmada, Rojda Şenses’in performansını övgüyle anlattı. Özer, “Rojda müthiş bir ses, müthiş bir nefes. Mezopotamya’nın derinliklerinden kopup gelen bir ses. Doğu’yla Batı’yı birleştiren bir ses. Sekiz gündür bu meydanda kardeş kültürler seslerini yükseltiyorlar. Herkes kendi dilinde türkülerini söylüyor, herkes kendi ezgileriyle halaylarını oynuyor, horonlarını tepiyor. Burası adeta bin bir çiçekli bir bahçe; o bahçenin çiçekleri sizsiniz” dedi. Özer, ayrıca festivalde yer alan tüm il derneklerine ve katılımcılara teşekkür ederek, Esenyurt’un artık bir kültür ve sanat başkenti olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

“HER DİLİN KENDİNİ İFADE EDEBİLMESİ ÇOK ANLAMLI”

Belediyelerin bu tür etkinlikler düzenlemesini Türkiye için umut verici bir gelişme olduğunu belirten Şenses, “Aslında yıllardır burada yaşıyoruz, yıllardır konserler veriyoruz. Belediyelerin böyle etkinlikler düzenlemesi, Türkiye’nin özlediği bir tablo aslında. Herkesin kendisini ifade edebileceği sahnelerin olması çok güzel” dedi. Şenses ayrıca, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i eskiden de tanıdığını belirterek, “Ahmet Başkanı eskiden de tanıyorum, bu konuda çok başarılı. Bundan sonrası için çok umutluyum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN