Kahramanmaraş'ta çiftçi kan ağlıyor... Ellerinde kalan domatesleri traktörlerle kapattıkları yola döktüler

Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta domates ve biber üreticileri, düşük fiyatlar nedeniyle ürünlerinin ellerinde kalmasını traktörlerle konvoy oluşturup Kahramanmaraş-Gaziantep yolunu kapatarak protesto etti. Gelirlerinin giderlerini karşılamadığına dikkat çeken çiftçiler, ellerinde kalan domatesleri yola döktü.

Kahramanmaraş'ta domates ve biber üreticileri, artan maliyetler ve düşük ürün fiyatlarına karşı seslerini duyurmak amacıyla büyük bir eylem düzenledi. Çiftçiler, traktörlerle oluşturdukları konvoyla Kahramanmaraş-Gaziantep yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eylem sırasında ellerindeki domatesleri yola döken çiftçiler çağrıda bulundu.

yeni-proje-9.jpg

Çiftçiler, yüksek maliyetlerle üretim yapmalarına karşın, ürünlerinin düşük fiyatlarla satılmasının kendilerini zor durumda bıraktığını vurguladı. Çiftçiler, "Kahramanmaraş çiftçisi bitiyor. Destek çıkılmazsa ilerleyen günlerde çiftçi intihar haberleri alınacaktır. Eğer destek bize sağlanmazsa çiftçiler her gün bu eylemi gerçekleştirecektir" açıklamasında bulundu.

Çiftçiler, tarım ürünlerinin maliyetlerinin geçen yıla göre büyük bir artış gösterdiğini ifade etti. Mazot fiyatının 20 liradan 42 liraya, işçi yevmiyesinin ise 400 liradan 800 liraya çıktığını belirten çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin alım yaparak destek sağlaması gerektiğini savundu.

Ayrıca, geçen yıl 20 lira olan pamuk fiyatının bugün 18-19 lira arasında değiştiğini ve maliyetleri karşılamadığını dile getirdi.

Yüksek maliyetler karşısında çiftçilerin ayakta kalmasının zorlaştığını belirten vatandaşlar “Bir haftaya kadar Kahramanmaraş'ta biçim yapılacaktır ama verilen fiyat, maliyetleri kurtarmayıp çiftçi zarar etmektedir. Çiftçimizin sesi olmak için buradayız. Eğer gereken destek sağlanmazsa, bu tür eylemler devam edecektir” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN