Kadıköy'de eğitim destek projesi: ‘Okutan Kadıköy’

Kadıköy'de eğitim destek projesi: ‘Okutan Kadıköy’

Kadıköy Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Okutan Kadıköy’ projesi, üniversiteli gençlere burs sağlamaya devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle; ilçe muhtarları, gönüllüler ve Kadıköylülerin desteğiyle hayata geçirilen ‘Okutan Kadıköy’ projesi burs sağlamaya devam ediyor. 9 Ekim Çarşamba günü Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile TEV Genel Müdürü Banu Taşkın’ın imzaladığı ‘Okutan Kadıköy’ protokolünde Kadıköy’de ikamet eden ya da okuyan üniversite öğrencilerinin eğitimlerine destek sağlanması amaçlanıyor. TEV’in ‘okutan’ projelerinden ilki olma özelliğine de sahip olan ‘Okutan Kadıköy’ iki yıldır devam ediyor ve yüzlerce öğrenciye burs desteği sağlıyor.



“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, her zaman bu tarz projelere destek olacağını söylerken, “Gençler bizim geleceğimiz onlara destek olmak lazım, o yüzden TEV de yıllardır öğrencilerin yanında” dedi. Kadıköy Belediyesi olarak öğrencilere ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Kösedağı, ilçedeki öğrenciler için ortak ve bireysel çalışma alanının İdea Kadıköy olduğunu ifade etti.


EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, amaçlarının Kadıköy’de oturan eğitime duyarlı vatandaşların, eğitime ulaşmakta zorluk çeken ilçedeki öğrencilere maddi destek vererek okumalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Eğitimin temel bir hak olduğunun altını çizen Taşkın, “Bu temel hakka maalesef çok başarılı gençler maddi imkansızlıklardan dolayı ulaşamıyor. TEV’in felsefesi de eğitimde fırsat eşitliliğini sağlamak. Kadıköy’de oturan sakinlerin, şirketlerin, restoranların, bütün işletmelerin katkılarıyla ‘Okutan Kadıköy’ diyoruz. Bağışın küçüğü büyüyü yok, damlaya damlaya göl olur” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN