İzmirli öğrenciler yaşadı! Soğukta karda otobüs çilesine son: İBB 5 yeni ekspres hat müjdesini duyurdu

İzmirli öğrenciler yaşadı! Soğukta karda otobüs çilesine son: İBB 5 yeni ekspres hat müjdesini duyurdu

Belediye yaptı İzmirli öğrenciler yaşadı. Artık soğukta karda otobüs çilesine son verildi. İBB 5 yeni ekspres hat müjdesini duyurdu…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve öğrenci yurtları arasında daha hızlı ve kolay toplu ulaşım sağlamak amacıyla beş yeni ekspres hat hizmete alıyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) onayı ile 23 Ekim Çarşamba gününden itibaren hizmete girecek bu hatlar, öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak.

YENİ HATTIN AVANTAJLARI

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte İzmir’de toplu ulaşımdan yararlanan üniversite öğrencisi sayısı arttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçelerindeki öğrenci yurtları ile üniversite kampüsleri arasında ulaşımı hızlandırmak için hazırlanan beş ekspres hattı ile öğrencilere daha iyi hizmet sunmayı hedefliyor.

izmire-yeni-5-ekspres-hat-2.jpg

EKSPRES HATLAR VE GÜZERGAHLARI

23 Ekim'de başlayacak olan yeni ekspres hatlar şunlardır:

207 - Bayraklı KYK Kız Öğrenci Yurdu - Katip Çelebi Üniversitesi Ekspres Hattı

Bu hat, 4 bin kişilik KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencileri, Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi Balatçık Yerleşkesi’ne taşıyacak. 24 kilometre uzunluğundaki hat sayesinde öğrenciler, doğrudan ve hızlı bir şekilde kampüse ulaşabilecek.

208 - Bornova Metro - Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ekspres Hattı

Ege Üniversitesi kampüsündeki yurtlardan EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne aktarmasız ulaşım sağlayacak olan bu hat, çevre yolu üzerinden en kısa sürede hizmet verecek.

413 - Ahmet Yesevi Yurdu - DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi Ekspres Hattı

Sekiz kilometre uzunluğundaki bu hat, Buca’daki KYK Ahmet Yesevi Yurdu ile DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi arasında ulaşım sağlayacak.

212 - Bostanlı İskelesi - Bornova Metro Ekspres Hattı

Bu hat, Bostanlı İskelesi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi arasında sefer yaparak, Karşıyaka’dan Ege Üniversitesi Kampüsü’ne gidecek öğrencilere hizmet verecek.

213 - Bostanlı İskelesi – Tınaztepe Ekspres Hattı

Kuzey Çevre Yolu’nu kullanarak Buca Tınaztepe ile Bostanlı İskelesi arasında hizmet verecek bu hat, Karşıyaka’dan DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi’ne gidecek öğrencilerin ulaşımını kolaylaştıracak.

izmire-yeni-5-ekspres-hat-1.jpg

Bu yeni ekspres hatlar, İzmir’deki üniversite öğrencilerinin toplu ulaşımda yaşadığı zorlukları azaltmayı hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere sağladığı bu hizmet ile toplu ulaşımda kaliteyi artırmayı amaçlıyor. 23 Ekim'de başlayacak olan hizmetin, öğrencilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN