İzmir'in ardından bu kez Malatya: Açıkta kalan elektrik kabloları bir can daha aldı

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde, açıkta bırakılmış elektrik kabloları bir kez daha can aldı. 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş, inşa edilen evin betonunu sularken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yaşanan trajedinin ardından benzer bir olay da Malatya’da meydana geldi. 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş, dedesinin inşa ettiği evin beton kısımlarını sularken dengesini kaybedip yakınındaki elektrik kablolarına temas etti ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Talihsiz genç, ailesi tarafından hemen Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İHMALLER ZİNCİRİ

Batuhan’ın ölümüne neden olan elektrik kablolarının kaldırılması için aylar öncesinden Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş’ye başvuruda bulunulduğu ortaya çıktı. Mahalle muhtarı İlhan İnce, hem Batuhan’ın dedesi O.M.'nin hem de kendisinin dilekçe verdiğini belirtti. İnce, “Dedesi 6 ay önce, ben ise 2 ay önce elektrik kablolarının kaldırılması için dilekçe verdik. Ancak dilekçelerimiz dikkate alınmadı” dedi.

240331966-1722698612.webp

İLGİSİZLİK VE TEHLİKE

İlhan İnce, ayrıca bölgedeki elektrik trafosunun da ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtti. İnce, “Elektrik çarpması sonucu 16 yaşındaki bir çocuğumuzu kaybettik. Çocuğun akıma kapıldığı kabloların bulunduğu yerden kaldırılması için defalarca başvuru yaptık ama sonuç alamadık. İlgili kurum, bölgede ruhsatlı ev olmadığı gerekçesiyle kabloları ve direkleri değiştirmeyi reddetti” diye konuştu.

240331967-1722698613.webp

ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

Bu trajik olay, açıkta kalan elektrik kablolarının ve yetersiz altyapının insan hayatı üzerindeki ciddi tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin bu tür olayların önüne geçmek için acilen harekete geçmesi gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Batuhan Vahap Akbaş'ın cenazesi, hastanedeki ve adli tıp kurumundaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek Akçadağ ilçe merkezinde defnedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, aile ve mahalle sakinleri, gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

basvuruya-ragmen-kaldirilmayan-elektrik-kablolari-16-yasindaki-batuhan39i-hayattan-kopardi.webp

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN