İzmir’de katliam yapan katilin geçmiş dosyası ortaya çıktı: İlk cinayeti değil 20 yıl önce de aynısını yaptı

İzmir’de katliam yapan katilin geçmiş dosyası ortaya çıktı: İlk cinayeti değil 20 yıl önce de aynısını yaptı

İzmir'de iki kişiyi gasbedip öldüren, 16 yaşındaki market çalışanını ağır yaralayan Bülent Şengün tutuklandı. Şengün’ün, 2004'te de cinayet işlediği ve 2019'da denetimli serbestlikle cezaevinden çıktığı ortaya çıktı.

İzmir, son günlerde bir dizi korkunç cinayetle sarsıldı. Bülent Şengün adlı zanlı, 16 yaşındaki bir market çalışanını ağır yaralayıp iki kişiyi öldürdü. Bu kanlı olayların ardından Şengün, güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak, bu cinayetler Şengün’ün ilk suçu değildi; geçmişi karanlık bir suç geçmişine sahip olduğu ortaya çıktı.

İlk cinayeti değil! İzmir'de dehşeti yaşatan zanlı 20 sene önce de öldürmüş - 5Bülent Şengün

GEÇMİŞİ DE KANLI BİR SERİ KATİL

Bülent Şengün, 2004 yılında işlediği cinayet nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ancak 2019 yılında denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevinden çıkmıştı. 20 yıl önceki bu ilk cinayet, Şengün’ün suç kariyerinin sadece başlangıcı oldu. 2019’da özgürlüğüne kavuşan Şengün, kısa sürede tekrar suç işlemeye başladı ve geçtiğimiz gün İzmir’i dehşete düşüren bir dizi cinayetle gündeme geldi

NE OLMUŞTU?

Cinayet serisi, 27 Ağustos 2024 tarihinde İzmir’in Torbalı ilçesinde başladı. Şengün, bir akaryakıt istasyonunda çalışan pompacıya saldırdı, onu darp etti ve 10 bin lirasını gasp ederek olay yerinden kaçtı. Bu vahşetin ardından dört gün geçmeden, Şengün, taksici Arif Karabacak’ı silahla vurup öldürdü. Taksiyi soyan Şengün, ardından yoldan geçen başka bir aracı durdurdu, sürücüyü tehdit ederek araçtan indirdi ve bu aracı da gasp etti.

İlk cinayeti değil! İzmir'de dehşeti yaşatan zanlı 20 sene önce de öldürmüş - 4

Bu araçla bir markete giden Şengün, market çalışanı 16 yaşındaki İlayda Aygar’a da acımasızca üç el ateş etti. Ağır yaralanan genç kız, yoğun bakıma kaldırıldı ve yaşam mücadelesi veriyor.

İKİNCİ CİNAYET: KARABAĞLAR’DA DEHŞET

Şengün, market saldırısının hemen ardından Karabağlar ilçesine geçerek Engin Ket adlı kişiyi gasp etti ve onu da öldürdü. Kısa süre içinde işlenen bu cinayetler, İzmir genelinde büyük bir paniğe neden oldu. Vatandaşlar korku içinde yaşarken, güvenlik güçleri Şengün’ü yakalamak için seferber oldu.

YAKALANMA VE İTİRAFLAR: UYUŞTURUCU ALMAK İÇİN YAPTIM

Bülent Şengün, güvenlik güçlerinin yoğun çabaları sonucu yakalandı. Üzerinde yapılan aramada 13 adet uyuşturucu hap bulundu. Sorgusu sırasında, bağımlı olduğunu ve uyuşturucu madde almak için bu cinayetleri işlediğini itiraf etti.

İlk cinayeti değil! İzmir'de dehşeti yaşatan zanlı 20 sene önce de öldürmüş - 1

CİNAYETE RAĞMEN SALINDI

Şengün’ün 2004 yılında işlediği cinayet nedeniyle müebbet hapis cezası almış olmasına rağmen, 2019 yılında denetimli serbestlikle salıverilmesi, kamuoyunda büyük tepki topladı. Vatandaşlar, böyle tehlikeli bir suçlunun nasıl olup da tekrar sokağa bırakıldığını sorguluyor. Bu durum, denetimli serbestlik uygulamalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği yönünde tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bülent Şengün, işlediği son cinayetler nedeniyle yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk cinayeti değil! İzmir'de dehşeti yaşatan zanlı 20 sene önce de öldürmüş - 6

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN