İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Genel İş Sendikası’na üye bir kısım çalışanlarının, belediye önünde gerçekleştirdiği eylem hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, söz konusu eylemin tarihi itibariyle çalışanların günü gelip ödenmemiş ücret veya ikramiye alacakları bulunmamaktadır, denildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili detaylı bilgilendirme ise şu şekilde yapıldı:

“Çalışanlarımızın ve sendikalarımızın çalışma hukukundan kaynaklanan ifade ve toplu eylem haklarına saygı duymaktayız; fakat bu eylem haksız, dayanaksız ve hukuka, toplu sözleşme ve iştiraklerin yerleşik uygulamasına aykırıdır.
Hukuka aykırılığın gerekleri, iştiraklerimizin hukuk birimlerince yerine getirilecek, kanuni işlem ve ilgili başvurular yapılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN