İzmir Belediyesi yaptı, dar gelirliler akın etti! Kent lokantalarında yeni uygulama: Artık parası olmayan da yiyebiliyor

İzmir Belediyesi yaptı, dar gelirliler akın etti! Kent lokantalarında yeni uygulama: Artık parası olmayan da yiyebiliyor

Son zamanlarda bazı belediyeler tarafından açılan kent lokantalarında yeni bir uygulamaya daha geçildi. Uygun fiyatlı yemeklerin bulunduğu bu lokantalarda artık parası olmayanlar da yemek yiyebilecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

İzmir’in Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla "Askıda Yemek" uygulamasını hayata geçirdi. Bu yeni sosyal hizmet, kent lokantalarında daha fazla kişinin uygun fiyatlı yemeklere ulaşmasını sağlıyor. Ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar ve öğrenciler için büyük bir kolaylık sunan bu uygulama, dayanışma ruhunu pekiştiriyor.

yeni-proje-28-001.jpg

DAYANIŞMA AĞI GÜÇLENİYOR

Bayraklı Belediyesi, Soğukkuyu ve Mansuroğlu mahallelerindeki iki Kent Lokantası'na ek olarak, Cengizhan Mahallesi'nde yeni bir lokanta açtı. Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı'ndaki bu yeni mekân, dar gelirli aileler ve öğrenciler için uygun fiyatlı yemekler sunarak sosyal belediyecilik anlayışını güçlendiriyor.

Kent lokantalarında sunulan menüler, dört çeşit yemekten oluşan etsiz menü 50 TL, etli menü ise 70 TL fiyatla satışa sunuluyor. Bağışçılar, bu fiyatları ödeyerek ihtiyaç sahiplerine yemek desteğinde bulunabiliyor. "Askıda Yemek" uygulaması, yardımsever vatandaşların katkılarıyla daha fazla insana ulaşmayı hedefliyor. Kampanya ile ilgili detaylar için 0 232 724 98 98 numarasından bilgi alınabiliyor.

yeni-proje-29-001.jpg

BAŞKAN ÖNAL: "DAYANIŞMAMIZI BÜYÜTÜYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Ülkemiz zor bir ekonomik süreçten geçerken, biz de Bayraklı Belediyesi olarak dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Açtığımız üç kent lokantası ile uygun fiyatlı, lezzetli ve güvenli gıda hizmeti sunuyoruz. Bu hizmetimizi dayanışmayla büyüterek daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak istiyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızı 'Askıda Yemek' kampanyasına destek olmaya davet ediyorum" dedi.

yeni-proje-30-001.jpg

Bayraklı Belediyesi'nin bu yeni uygulaması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışını güçlendirerek, İzmir'deki ihtiyaç sahiplerine umut ışığı oluyor. Bu tür sosyal projelerin yaygınlaşması, toplumda dayanışma kültürünü artırırken, her bireyin bir nebze de olsa bir başka vatandaşın hayatına dokunma fırsatı bulmasını sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN