İstanbul'un en meşhur gökdelenleri çürük çıktı! Kentin simgesi dev binalar yıkılıyor

İstanbul'un en meşhur gökdelenleri çürük çıktı! Kentin simgesi dev binalar yıkılıyor

İstanbul'da deprem felaketi herkesi korkuturken binalar üzerinde yapılan incelemeler de vahim tabloyu gözler önüne seriyor. Şehrin simgesi olan dev binalara bir bir yıkım kararı çıktı. İstanbul'un en meşhur gökdeleni çürük raporu aldı. İşte tüm detaylar…

Deprem ülkesi Türkiye sallanmaya devam ederken gözler İstanbul'a çevriliyor. Uzman isimler büyük İstanbul depremi için hazırlık yapılması gerektiğini belirtirken binalarda yapılan incelemelerde korkunç tabloyu ortaya çıkarıyor. İstanbul'un en değerli binalarından biri olarak görülen Yapı Kredi Plaza binaları incelemeden geçer not alamadı. İşte tüm detaylar…

İSTANBUL’UN SİMGE BİNASI ÇÜRÜK ÇIKTI

İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Levent'teki Yapı Kredi Plaza binaları, yapılan son incelemelerde depreme dayanıksız bulundu. Şehrin ilk modern iş merkezlerinden biri olarak bilinen ve 1989'dan bu yana hizmet veren plazaların yıkılarak yeniden inşa edilmesi gündemde.

Yapı Kredi Plaza yıkılıyor mu? – Banka Dünyası

10 Haber'de yer alan habere göre, Büyükdere Caddesi üzerindeki Yapı Kredi Plaza, Levent bölgesinin iş merkezi kimliğini kazanmasında öncü rol oynayan yapılardan biri olarak biliniyor. Ancak, 1999 Marmara Depremi öncesi inşa edilmesi ve zamanla eskiyen yapısı nedeniyle günümüz deprem yönetmeliklerine uygun olmadığı ortaya çıktı. Yapılan son deprem raporuna göre, üç binanın tamamı güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması gereken riskli yapılar arasında yer alıyor.

YENİDEN İNŞA KARARI ÇIKTI

Plazanın bu durumu, bölgedeki diğer yüksek binalara göre alçak kalması ve zamanla "A sınıfı ofis" kategorisini kaybetmesiyle birleşince, yeniden inşa kararı kaçınılmaz hale geldi. Bu gelişme, plazanın sahibi olan şirketler için hem yeni bir yatırım fırsatı hem de büyük bir maliyet anlamına geliyor. Yeniden inşa sürecinde Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğü'nün de geçici olarak başka bir yere taşınması gerekecek.

YAPI KREDİ PLAZA D BLOK | Çuhadaroğlu

Yapı Kredi Plaza, Haluk Tümay ve Ayhan Böke tarafından tasarlanmış ve Koray İnşaat tarafından inşa edilmişti. 20 katlı üç bloktan oluşan kompleks, Levent’in modern iş merkezi kimliğini kazanmasında önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Ancak artık bu ikonik yapılar, yerini daha modern ve dayanıklı yapılara bırakmaya hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN