İstanbul'un dere yatağıydı, cennet oldu! İşte Büyükçekmece vadisinin son hali: Gören inanamadı

İstanbul'un dere yatağıydı, cennet oldu! İşte Büyükçekmece vadisinin son hali: Gören inanamadı

İstanbul’u daha güzel ve yaşanılır bir hale getirmeyi amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, önceden resmen İstanbul’un dere yatağı olan Büyükçekmece Vadisi’nde başlattığı yenileme çalışmalarında sona gelen belediye, orayı şimdi adeta cennete çevirirken yeni halini gören inanamadı…

ESMAGÜL KOÇAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin atıl durumda olan alanlarını yaşam vadilerine dönüştürerek İstanbullulara kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan Büyükçekmece Rıdvan Yavuzbilge Yaşam Vadisi’ndeki çalışmaların da sonuna gelindi. Vadinin eski haliyle şimdiki hali arasında büyük bir fark oluşurken, yeni yaşam alanı vatandaşları epey mutlu etti…

HEM BÜYÜKLERE HEM KÜÇÜKLERE YENİ YAŞAM ALANI

Yeni Yaşam Vadisi çalışmalarında gelinen son nokta ve yapılan yeniliklerle ilgili bilgi veren İSKİ Atık Su İnşaat Daire Başkanlığı Kontrol Mühendisi Pınar Caniş, İBB TV aracılığı ile şunları aktardı:

“İSKİ Atık Su İnşaat Dairesi Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz atık su-yağmur suyu kolektörleri, atık su arıtma tesisleri ve dere ıslahlarının yanı sıra ıslahı tamamlanmış derelerimizin etrafında hayata geçirdiğimiz yaşam vadileri ile de kentimize yeşil koridorlar oluşturmaya devam etmekteyiz.

Şuan yapımı tamamlanmak üzere olan Büyükçekmece Rıdvan Yavuzbilge Yaşam Vadisi çalışmalarında sona gelmiş bulunmaktayız. Oyun gruplarının imalatı tamamlanmak üzere. Parklarımız ve çim serimlerimiz tamamlandı, ağaç dikimi ve çalı ekimleri tamamlanmak üzere. Ayrıca 2 km’ye yakın yürüyüş ve bisiklet yolumuz da tamamlandı. Bütün imalatlarımız tamamlandığında yaşam vadisini hizmete açmış olacağız.”

“İLK DEFA BÖYLE GÜZEL BİR ŞEYE SAHİP OLDU”

Yeni yaşam merkezi büyük küçük demeden tüm vatandaşları da heyecanlandırırken, geri dönüştürülen dere yatağının tam bir yaşam merkezi haline geldiğini belirten vatandaş memnuniyetini, “ Kamiloba ilk defa böyle güzel bir şeyi sahip oldu” sözleriyle dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN