İstanbul'u ayağa kaldıracak proje! Dar gelirli ailelere yüzde 65 destek geliyor: İBB bugün duyurdu

İstanbul'u ayağa kaldıracak proje! Dar gelirli ailelere yüzde 65 destek geliyor: İBB bugün duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte büyük ses getirecek yeni projeye imza attı. Proje kapsamında dar gelirli ailelere yüzde 65 destek geliyor. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

17 Ağustos 1999 depreminin 25. Yıldönümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB), yeni bir proje haberi geldi. Deprem riskinin yüksek olduğu kentte çalışmalarını hızlandıran belediye, bu kapsamda kent genelinde güçlü bir dönüşüm desteği başlattı.

Destek kapsamında belediye, dar gelirli ailelerin risk taşıyan yapılarının yenilenme maliyetlerinin %65’ini karşılıyor. İşte projenin detayları…

İSTANBUL YENİLENİYOR PROJESİ NEDİR?

İBB resmi web sitesinde “İstanbul Yenileniyor” projesi şu şekilde anlatılıyor:

İstanbul Yenileniyor, İstanbul'da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüşütürülmesini amaçlayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın paydaşı olduğu online bilgilendirme ve destek platformudur. Bu platform, olası İstanbul Depremine karşı dayanıksız olduğunu düşündüğünüz yapınızın yenilenmesi sürecinde yardımcı ve yol gösterici olmayı hedeflemektedir.

ibb-istanbul-yenileniyor-projesi-1.jpg


İlk etapta başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi için kriterlerimiz başvurulan parselin;

  • Özel mülkiyette yer alması,
  • Bu yapıların 1999 yılı öncesinde yapılmış olmasıdır.

Yapınız ve üzerinde bulunduğu parsel bu kriterleri sağlıyorsa kaydolmanız, başvuru sekmesinde ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi ve sürecin ilerlemesi için bu kriterler sağlanmalıdır.

İstanbul Yenileniyor ile olası riskli yapınızın yenilenme süreci sırasıyla Başvuru, Teklif ve Uzlaşma olarak 3 aşamada gerçekleşmektedir.
Başvurunuz sonrası 7 iş günü içerisinde hazırlanacak "Bilgilendirme Formu"nu istanbulyenileniyor.com kullanıcı yoluyla takip edebilirsiniz.
"Teklif ve "Uzlaşma" aşamalarına geçebilmek için "İstanbul Yenileniyor Süreci" başlığı altında belirtilen yol haritasını izlemeniz gerekmektedir.
Sistemle ilgili bilgi ve destek almak isterseniz 444 06 04 no'lu Çağrı Merkezimizi (hafta içi 09:00-16:30 saatleri arasında) arayabilirsiniz. Sorularınız için Sıkça Sorulan Sorular sayfasını ziyaret edebilirsiniz

ibb-istanbul-yenileniyor-projesi-2.jpg

%65’LİK MALİ DESTEK

İstanbul Yenileniyor kapsamında KİPTAŞ ile kentsel dönüşüm süreci yürütülen 1999 yılı ve öncesinde yapılan yapıların dönüşümünün sağlanması amacıyla düşük gelirli vatandaşlara %65’e varan yapım desteği sağlanıyor.

İlk etapta İstanbul’da yer alan 50 bin riskli binanın yenilenmesi hedeflenmekte ve bunun için inşaat maliyetlerinin %65’e varan yapım maliyeti İBB tarafından karşılanacaktır.

Evini yenilemek isteyen ancak ekonomik koşulları yetersiz olan düşük gelirli vatandaşların yararlanması, olası İstanbul depremine karşı yaşanabilecek can kayıplarının önlenmesi amacı ile oluşturulan Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi ile vatandaşlarımız evlerini yenileyebilecekler.

ibb-istanbul-yenileniyor-projesi-3.jpg

GÜÇLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

İBB Hızlı Tarama yöntemiyle yapılan yapı analiz sonucuna göre E sınıfında yer alan, mevzuat ve statik açıdan güçlendirilmesi uygun bulunan yapıların günümüz teknolojisi ve koşullarında hibrit yöntemlerle güçlendirilmesini amaçlayan, Kiptaş ve üniversitelerin paydaş olduğu sistemdir.

Güçlendirme Başvurusu Evrakları

1. Başvuru / Temsil Yetki Belgesi (Zorunlu)
2. İBB Hızlı Tarama Yöntemiyle Yapı Analiz Raporu(Zorunlu)
3. Ruhsat Belgesi ve veya Yapı Kayıt Belgesi

MÜTEAHHİT (İSTEKLİ) SİSTEMİ NEDİR?

İstanbul Yenileniyor sistemi üzerinden gönderilen teklif ve teklif şartlarında uzlaşma sağlayan vatandaşların yapılarının yenilenmesi sürecinde inşaat yapım işlerine talip olan müteahhit (istekli)lerin başvurularını yapabilecekleri sistemdir. Hedefi; İstanbul Yenileniyor sistemi üzerinden uzlaşı sağlayan hak sahiplerini rekabetçi fiyatlandırma ile Kiptaş kontrolünde müteahhit (istekli)lerle buluşturmak ve bu sayede hak sahiplerinin riskli yapılarının yenilenmesi sürecini hızlandırarak İstanbul’un depreme karşı dayanıklılığını artırmaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN