İstanbullulara yeni tramvay hattı müjdesi! İBB kendi kaynaklarıyla yapıyor: İşte yeni güzergahlar

İstanbullulara yeni tramvay hattı müjdesi! İBB kendi kaynaklarıyla yapıyor: İşte yeni güzergahlar

İBB'den milyonlarca İstanbul halkına müjdeli haber geldi. Trafik sorununu kökten çözecek yeni tramvay hattı duyuruldu. Yeni güzergahlar kısa süre önce paylaşıldı. Bu hat İBB'nin kendi kaynaklarından karşılanacak. İşte yeni hat...

BURAK ÖZTOPRAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendi kaynaklarıyla yapılacak yeni tramvay hattını duyurdu. 16 milyon vatandaşın yaşadığı Mega Kentte, yeni hattın trafik sorununa da çare olacağı düşünülüyor. İşte yeni hattın yeni güzergahları...

O TARİHTE HİZMETE SUNULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına resmen başlıyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na alınmayan proje, İBB tarafından öz kaynaklarla finanse edilecek. Hattın 2027 yılında tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulması planlanıyor.

c326522d25af77b2745f4f17c563e1684378d52f.jpeg

PROJE DETAYLARI

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, toplam 3,2 km uzunluğunda olacak ve güzergah üzerinde 5 istasyon bulunacak. Tek yön yolculuk süresi ise 7,45 dakika olarak hesaplandı. Tramvay hattı, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı ile entegre olacak, böylece İstanbullulara daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı sunacak.

3b2d982369faa9dc598c1fb69b4d16ab.jpg

HATTIN İNŞAAT SÜRECİ

Tramvay hattının inşaat süreci, Bayrampaşa Meydanı'ndaki Meydan İstasyonu’nun inşaatı nedeniyle meydanın kapalı olmasını gerektirecek. Hattın yapım süreci, 2022 yılında projelerin revize edilmesi ve 25 milyon euro tasarruf sağlanmasıyla başladı. Şubat 2023’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hattın fizibilite ve projelerini onayladı. Ancak, Ocak 2024’te Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı hattı Kamu Yatırım Programı'na almadı. Mart 2024’te ise İBB, kendi öz kaynakları ile hattın yapım ve ihale sürecini başlattı.

83d840df-8eef-4d18-a296-b87c2deb1ad3.jpg

PROJENİN ÖNEMİ

Yeni tramvay hattı, bölgedeki ulaşım sorunlarını büyük ölçüde azaltacak ve İstanbul’un trafik yükünü hafifletecek önemli bir adım olarak görülüyor. Ayrıca, mevcut metro ve tramvay hatlarıyla entegrasyonu sayesinde şehrin çeşitli noktalarına daha hızlı ve kolay ulaşım sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN