İstanbullular müjde! Ekrem İmamoğlu duyurdu: İstanbul'da bir ilk

İstanbullular müjde! Ekrem İmamoğlu duyurdu: İstanbul'da bir ilk

İstanbul'da yaşayan vatandaşlara müjde! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul'da bir ilk olma özelliğini taşıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları, deniz ulaşımında yeni bir dönemi başlatacak deniz dolmuşlarının üretimini tamamlayarak hizmete sunuyor. Haliç Tersanesi'nde üretilen bu yeni deniz dolmuşları, İstanbul'un deniz ulaşımına taze bir soluk getirecek.

İLK ETAPTA 7 DENİZ DOLMUŞU

İmamoğlu: Toplu taşımada çok başka bir döneme yürüyüşümüzü takip edeceksiniz - Gündem Haberleri

Toplu ulaşımda kullanılmak üzere ilk etapta 7 adet deniz dolmuşu üretimine, Haliç Tersanesi'nde 2024 Mart ayında başlandı. Bugüne kadar 3 deniz dolmuşunun üretimi tamamlanırken, 4. deniz dolmuşunun inşası ise son aşamaya geldi. Eylül ayında tüm deniz dolmuşlarının üretimi tamamlanacak.

İSTİNYE-KÜÇÜKSU HATTINDA ÜCRETSİZ HİZMET

Tamamlanan deniz dolmuşları, 16 Temmuz itibarıyla İstinye-Küçüksu hattında Şehir Hatları tarifesine uygun olarak ve ekstra bir ücret ödenmeden hizmet vermeye başlayacak. Bu yeni deniz dolmuşları, yolculara hızlı ve konforlu bir ulaşım seçeneği sunacak.

MALİYET TASARRUFU VE VERİMLİLİK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz dolmuşlarının işletme maliyetlerini düşürerek yıllık yaklaşık 120 milyon TL tasarruf sağlamayı hedefliyor. Yolcu yoğunluğu düşük seferlerde kullanılacak olan deniz dolmuşları, çevre dostu ve düşük emisyonlu özellikleri ile dikkat çekiyor.

DENİZ DOLMUŞLARI TÖRENLE SUYA İNDİRİLDİ

İstanbul'un yeni deniz dolmuşları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Haliç Tersanesi'nde düzenlenen bir törenle tanıtıldı. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Şehir Hatları Genel Müdürü Ercüment Güldik katıldı.

İmamoğlu: Toplu taşımada çok başka bir döneme yürüyüşümüzü takip edeceksiniz

Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi'ni devraldıkları ilk günden itibaren özel bir ilgiyle ele aldıklarını belirtti. İmamoğlu, "600 yıla yakın bir geçmişe sahip olan bu tersane, bir bilim müzesi veya eğitim alanı olarak tasarlanmıştı ve kapanması planlanıyordu. Ancak, biz bu tarihi alanı üretime kazandırdık ve burada kültür, sanat, eğitim etkinlikleri düzenliyoruz" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, deniz dolmuşlarının ilk etapta İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında hizmet vereceğini belirtti. İmamoğlu, "Düşük oranda yolcu taşımanın verimlilik açısından olsun kaynak israfı açısından olsun bizim için büyük bir kayıp olduğunu görerek arkadaşlarımız çevre dostu ve düşük emisyonlu deniz dolmuşlarını geliştirdiler. Yıllık yaklaşık 120 milyon lira tasarruftan bahsediyor arkadaşlarımız. İnşallah yaptığımız yatırımı kısa sürede geri dönüşümünü sağlayacak bir modele erişecek. İlk etapta bu gördüğünüz dolmuşlar 7 adet olacak. Üretimi biten deniz dolmuşlar İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında sefer yapmasını düşünüyoruz" dedi. Üretimi tamamlanan Haliç-1, Haliç-2 ve Haliç-3 isimli deniz dolmuşları, törenle suya indirildi.

DENİZ DOLMUŞLARININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Galataport için üretilen ve hâlen hizmet veren "Galata 1" ve "Galata 2" isimli deniz dolmuşlarının ardından, yeni deniz dolmuşları da Haliç Tersanesi markasıyla üretildi. 11.7 metre uzunluğunda, 4.3 metre genişliğinde, servis hızı 15 knot ve maksimum hızı 25 knot olan bu deniz dolmuşları, 33 yolcu kapasitesine sahip ve engelli erişimine uygun olarak tasarlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN