İstanbul'da yaşamanın maliyeti dudak uçuklattı! Asgari ücretin neredeyse dört katı

İstanbul'da yaşamanın maliyeti dudak uçuklattı! Asgari ücretin neredeyse dört katı

Yüksek enflasyon ve döviz kurunda yaşanan hareketlenme, iğneden ipliğe kadar her ürün ve hizmetin ücretinin fahiş oranda artmasına neden oldu. Türkiye'nin en kalabalık kenti İstanbul'da dört kişilik bir ailenin bir aylık yaşam maliyeti hayrete düşürdü. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştirak şirketi İstanbul Planlama Ajansı (İPA), temmuz ayına ilişkin 'İstanbul'da Yaşam Maliyeti' araştırmasının sonucunu paylaştı.

Umutgazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 4.76, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 71.40 oranında arttı.

Aynı zaman temmuz ayında İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti geçtiğimiz aya göre 3 bin 26 TL artarak 66 bin 550 TL oldu.

istanbulda-yasamanin-maliyeti-ne-kadar-1.jpg

Temel tüketim maddelerinden biri olan zeytinyağı bir önceki yılın temmuz ayına göre yüzde 112.87 artış gösterdi.

Zeytinyağının ardından tuvalet kağıdında yüzde 106.23, beyaz penirde yüzde 89.61, margarinde yüzde 82.14 şeklinde artış gerçekleşti.

istanbulda-yasamanin-maliyeti-ne-kadar-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN