İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz oluyor! Metro İstanbul, İETT, şehir hatları... O tarihte para vermeyin

İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz oluyor! Metro İstanbul, İETT, şehir hatları... O tarihte para vermeyin

İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. O tarihlerde İstanbul’daki toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Sakın o tarihte para vermeyin. İşte konuya ilişkin detaylar…

Tüm Türkiye’de 2 Haziran Pazar günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yapılacak. Milyonlarca öğrencinin gireceği bu sınavlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir müjde verdi. Sınavın olduğu gün İstanbul’da ulaşım öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olacak.

yeni-proje-7.jpg

ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKINA SAHİP OLACAKLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları, 2 Haziran Pazar günü yapılacak LGS ve YDUS sınavına girecekler için ücretsiz olacak. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.

yeni-proje-8.jpg

Her iki sınav için geçerli olacak ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanmak isteyenlerin sınav belgeleri veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

yeni-proje-9.jpg

SINAV İÇİN EK SEFER DÜZENLENECEK

Sınav günü herhangi bir aksilik yaşanmaması için İETT Avrupa yakasında 23 hatta 28 ek sefer, Anadolu yakasında ise 47 hatta 86 ek sefer olmak üzere toplam 114 ek sefer planladı. Ayrıca her ihtimale karşı ek seferler için de ayrı bir önlem alınacak. Şehir Hatları normal seferlere ek olarak 06.45 Bostancı ve 07.20 Büyükada kalkışlı seferler düzenleyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN