İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde kentin birçok bölgesinde trafik yoğunluğu yaşandı. Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nda trafik yavaş ilerlerken, Anadolu Yakası'ndan Avrupa'ya geçiş yapılan köprülerde ve tünel girişlerinde de yoğunluk görüldü. İBB’nin verilerine göre, trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 70'e ulaştı.

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde kentin pek çok bölgesinde trafik yoğunluğu oluştu.

Erken saatlerde işlerine ve okullarına gitmek üzere yola çıkanlar, birçok noktada trafiğin yoğunlaşmasına sebep oldu.

Avrupa Yakası D-100 kara yolunda Beylikdüzü'nden başlayan trafik, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Cevizlibağ, Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu’ya kadar devam ediyor.

TEM Otoyolu'nda Halkalı-İkitelli yönünde de yoğunluk yaşanırken, D-100 kara yolunun Hadımköy Yolu ve Basın Ekspres Yolu’nda her iki yönde de trafik yavaş ilerliyor.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiş yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nin girişlerinde ve bu güzergâhlara bağlanan yollarda da trafik yoğunluğu yaşanıyor. D-100 kara yolunun Kartal, Maltepe ve Kadıköy bölgelerinde araçlar güçlükle ilerlerken, köprü ayrım ve kavşaklarda da benzer yoğunluklar dikkat çekiyor.

dg55ds5g.jpg

TEM Otoyolu'nda Sancaktepe’den başlayan trafik, Ataşehir ve Altunizade güzergâhlarında etkili olurken, Kozyatağı Kavşağı'ndan başlayan yoğunluk Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar uzanıyor.

TOPLU TAŞIMADA YOĞUNLUK

Toplu taşıma kullanmayı tercih eden İstanbullular metro, metrobüs ve otobüs duraklarında kalabalık oluşturdu. Metrobüs hattında Avcılar, Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Altunizade ve Uzunçayır duraklarında araçlara binmek isteyenler yoğunlukla karşılaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde kentin genel trafik yoğunluğu yüzde 70’e ulaşırken, Avrupa Yakası’nda bu oran yüzde 60, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 74 olarak ölçüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN