İstanbul'da bir kişi maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındığı iddiası yalanlandı

İstanbul'da bir kişi maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındığı iddiası yalanlandı

İstanbul'da maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesiyle karantinaya alındığı öne sürülen haberler yalanlandı. Yapılan açıklamada, İstanbul'daki herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alınan bir hasta bulunmadığı belirtildi.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "İstanbul'da bir kişi, maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İstanbul'da herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hasta bulunmadığı belirtildi.

EN DOĞRU BİLGİ SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILDIĞI BELİRTİLDİ

Dermatolojik belirtilerle hastaneye başvuran bir kişiye yapılan maymun çiçeği testinin negatif çıktığı bilgisine yer verilen açıklamada, şahsın izole edildiği yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Gerekli bilgilendirmelerin, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde yapıldığı kaydedilen açıklamada, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN