İstanbul'a yeni metro müjdesi! Bugün hizmete açılıyor, İBB duyurdu: Artık yol çilesi bitiyor

İstanbul'a yeni metro müjdesi! Bugün hizmete açılıyor, İBB duyurdu: Artık yol çilesi bitiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir müjde verdi. Bugün itibari ile hizmete açılacak o hizmet sayesinde yol çilesi hafifleyecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

İstanbul’un ulaşım sorununa büyük katkı sağlayacak yeni bir metro hattı daha hizmete açıldı. İBB tarafından yapılan açıklamaya göre, M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimar Sinan İstasyonu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbulluların kullanımına sunuldu. Bu gelişme, özellikle ulaşım sürelerini önemli ölçüde kısaltacak ve yolculukları daha konforlu hale getirecek.

gwncbqaxeaa4wge.jpg

MİMARSİNAN İSTASYONU AÇILDI, ULAŞIMDA ÇIĞIR AÇILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metro yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın önemli noktalarından biri olan Mimar Sinan İstasyonu, bugün itibarıyla tamamlanarak hizmete açıldı. Yapım işlerinin sona ermesiyle birlikte, bu yeni istasyon İstanbulluların ulaşım konforunu artıracak ve şehrin toplu taşıma ağını güçlendirecek.

yeni-proje-41.jpg

2021 yılında yolcu taşımaya başlayan M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın önceki bölümleri ile birlikte, Mimar Sinan İstasyonu’nun açılmasıyla toplam istasyon sayısı 11’e ulaştı. Hattın 13,39 kilometrelik uzunluğu, 19,5 dakikalık hızlı ve konforlu yolculuk süresi sunuyor. Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçerek bu bölgeleri birbirine bağlayan hat, İstanbul’un ulaşım haritasında önemli bir yer tutuyor.

gwncbp3woaaz2go.jpg

Yeni istasyonun açılmasıyla birlikte, İBB tarafından planlanan Kirazlı-Halkalı Metro hattı ile entegrasyon da sağlanacak. Bu gelişme, şehrin ulaşım ağı üzerinde önemli bir etki yaratacak ve yolculara daha hızlı ve bağlantılı bir ulaşım deneyimi sunacak.

İstanbul’daki ulaşım sorunlarına çözüm getirerek, metro hattının genişlemesi ve yeni istasyonların açılması, şehirdeki yolculuk sürelerini kısaltarak halkın hayatını kolaylaştırıyor. İBB’nin bu yeni yatırımı, ulaşım çilesini sona erdirme hedefinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

gwncbp4x0aepwlb.jpg

EKREM İMAMOĞLU MÜJDELEDİ

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “M9 Ataköy - Olimpiyat Metro Hattımızın Mimar Sinan İstasyonu’nu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açıyoruz. İstanbul’umuza Hayırlı Olsun” sözleri ile müjdeyi verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN