İstanbul'a pazar günleri yasak geliyor! O ilçe için adım atıldı: Artık izin verilmeyecek

İstanbul'a pazar günleri yasak geliyor! O ilçe için adım atıldı: Artık izin verilmeyecek

İstanbullular artık pazar günü onu yapamayacak! Yasak geliyor! O ilçe için ilk adım atıldı! İstanbul'a pazar günleri yasak geliyor! Belediye başkanı vatandaşlarla bir araya gelerek sözü verdi...

Pazar günlerinin en büyük çilesi olan çevre gürültüleri o ilçede son bulacak. İstanbul’un o ilçesinde yaşayanlar pazar günü gerçekten dinleneilecek.

Çekmeköy Belediyesi, vatandaşların taleplerine kulak vererek önemli bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Eylül ayında yapılacak meclis toplantısında, pazar günleri inşaat çalışmalarının yasaklanmasına yönelik teklif gündeme alınacak. Eğer teklif kabul edilirse, Çekmeköy'de pazar günleri inşaat çalışmasına izin verilmeyecek ve bu sayede hafta sonları vatandaşların huzuru korunacak.

PAZAR GÜNLERİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI YASAKLANIYOR

İnşaat maliyetleri 14 ayın zirvesinde! - Balıkesir Haberleri

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Ekşioğlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen bir programda mahalle sakinlerinin pazar günleri inşaat yasağı talebini dinledi. Başkan Çerkez, konunun Eylül ayındaki meclis toplantısına taşınacağını ve teklifin kabul edilmesi halinde pazar günleri inşaat çalışmalarının durdurulacağını açıkladı.

Başkan Çerkez, halkın taleplerini dikkate aldıklarını belirterek, “Çekmeköylü komşularımızın talep ve önerilerini dinlediğimiz Halkın Buluşması programında Aziz kardeşimizin Pazar günü inşaatların çalışmaması yönünde bizlere bir talepte bulundu. Hemşehrilerimizin huzuru, ve yaşam kalitesi bizim en büyük önceliğimiz. Bu konu hakkında çalışmalarımızı tamamladık. Eylül ayında düzenlenecek ilk meclis toplantımızda bu konuyu gündeme getirerek Pazar günleri inşaatların çalışmaması yönünde karar alacağız. Vatandaşlarımızın sesini duymak, taleplerine kulak vermek ve çözüm üretmek bizim görevimiz. Aldığımız bu karar şimdiden Çekmeköylü komşularımız için hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

ŞİKAYETLER SON BULACAK

Ekşioğlu Mahalle Muhtarı Nizamettin Kaya, bu kararın mahalle sakinleri için çok önemli olduğunu belirterek ‘‘Mahallemiz adına Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e çok teşekkür ediyorum. Mahalle toplantısında taleplerimiz dinledi. Mahallemiz adına hangi hizmet yapılıyorsa biz bundan memnununuz. Pazar günü inşaatların çalışması ile ilgili bize çok sayıda şikâyet geliyordu. Erken saatlerde başlayan inşaat çalışmalarından dolayı etrafta çok ses oluyordu. Vatandaşlarda ‘haftanın altı günü çalışıyoruz bir günü dinlenmek istiyoruz’ diyerek bize defalarca şikayete geldi. Pazar günü inşaat faaliyetlerinin durdurulma kararı çok yerinde ve isabetli bir karar oldu. Alınan karardan dolayı vatandaş ve biz çok mutlu olduk.’’ ifadelerini kullandı.

TÜİK duyurdu: İnşaat maliyeti yıllık yüzde 67 arttı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Mahalle sakini Aziz Bolat ise ‘‘Başkanımız iki hafta önce mahallemize geldi. Bizleri ziyaret etti, bizleri onurlandırdı sağ olsun. Kendisine bu davranışından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizde halk toplantısı tarihte ilk kez oluyor. Bizler de vatandaşlar olarak hafta sonları pazar günleri inşaat seslerinden, görüntülerden çok rahatsız olduğumuzu kendilerine ilettik. Başkanımız bunu dinledi sağ olsun dikkate aldı, çözeceğim dedi, söz verdi. Bir ay içerisinde Belediye Meclisinden geçerek sorunu çözeceğini bizlere iletti. Bu sorunumuz çok kısa bir sürede çözüldü. Biz de bu durumdan çok memnun olduk. Eşim beyin ameliyatı geçirmişti sağlık problemleri vardı ve bir buçuk aylık bebeğimiz var pazar günleri yapılan inşaat çalışmalarındaki sesten bebeğimiz aşırı rahatsız oluyordu, uyuyamıyordu. Başkanımıza bu sıkıntılarımızı dile getirdik. Başkanımız daha duyarlı olacağını konuyu çözeceğini bize söylemişti, sağ olsun çözdü. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun diyoruz. Bu kararı mahalleli olarak komşu olarak çok takdir ettik." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN