İstanbul'a nostaljik bir ulaşım müjdesi daha! Tarihi tersanede üretildi, denizlere iniyor: İBB yeni projeyi duyurdu

İstanbul'a nostaljik bir ulaşım müjdesi daha! Tarihi tersanede üretildi, denizlere iniyor: İBB yeni projeyi duyurdu

Trafik sorunuyla boğuşan İstanbul’a nostaljik bir ulaşım müjdesi daha geldi. Tarihi Haliç Tersanesi’nde üretimi tamamlanan 3 deniz dolmuşu suya indirildi. İşte, İstanbul’un trafik sorununu bir nebze de olsa çözecek yeniliğin detayları…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Şehir Hatları tarafından Haliç Tersanesi’nde yapılan 3 deniz dolmuşu 15 Temmuz Pazartesi’den itibaren İstinye-Küçüksu ile Beykoz-Sarıyer hatlarında sefere başlayacak.

Haliç Tersanesi’nde düzenlenen törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Şehir Hatları Genel Müdürü Ercüment Güldik ve davetliler katıldı. Törende konuşan İmamoğlu, yeniden fonksiyon kazandırdıkları tarihi tersanede, kültür, sanat ve eğitim buluşmalarının dışında imalat çalışmalarına da yer verdiklerini belirtti.

istanbulda-deniz-dolmus-1-001.jpg

DENİZ ULAŞIMINDA HAT VE SEFER SAYISI ARTACAK

İstanbul’un sembolü olan vapurların yaşatılması için çalıştıklarını söyleyen İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Aynı zamanda özellikle deniz dolmuş ve deniz taksi gibi yeni araçların da burada yapılıyor olması, deniz ulaşımının sürdürülebilir stratejilerinin geliştirilmesi bizim için çok önem taşıyor. Deniz ulaşımında hat sayımızı artırırken mevcut hatlardaki sefer sayılarımızı da artırdık, artırmaya devam edeceğiz. İstanbul'un trafik sorununun çözülmesinde denizin daha etkin rol alması için çalışmalarımız sürüyor."

Deniz dolmuşlarının, verimlilik ve kaynak tasarrufu açısından yolcu yoğunluğunun düşük olduğu seferlerde kullanılması amacı ile üretildiğini aktaran İmamoğlu, gemilerin ayrıca çevre dostu ve düşük emisyonlu olmasına da dikkat çekti.

istanbulda-deniz-dolmus-2-001.jpg

33 YOLCU KAPASİTELİ İLK SEFER 15 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Toplu taşımada kullanılmak amacıyla ilk etapta 7 deniz dolmuşunun üretimi Haliç Tersanesi’nde Mart ayında başladı. Bu zamana dek üretimi biten 3 deniz dolmuşu, İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında sefer yapacak.

Kompozit malzemeden, vakum infizyon yöntemi ile üretimi yapılan deniz dolmuşu, tek seferde 33 yolcu taşıyacak kapasiteye sahip. Seferleri 15 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan deniz dolmuşlarında, Şehir Hatlarının ücret tarifesi geçerli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN