İstanbul toplu taşıma tarifeleri değişiyor! İBB yaz hattı tariflerini duyurdu: 6 gün sonra başlayacak

İstanbul toplu taşıma tarifeleri değişiyor! İBB yaz hattı tariflerini duyurdu: 6 gün sonra başlayacak

Milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul'daki toplu taşımalarda tarife değişikliğine gidiliyor. 6 gün sonra başlayacak olan yaz hattı tarifeleri duyuruldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz mevsiminin gelmesiyle beraber yaz tarifelerine geçileceğini duyurdu. Bu kapsamda yolcu yoğunlukları göz önüne alınarak yeni düzenlemeler yapılacak ve bazı hatların sefer sayıları artırılacak. Şehir Hatlarında yaz tarifesi 17 Haziran gününden itibaren uygulanmaya başlanacak söz konusu yaz tarifesi 8 Eylül itibariyle sona erecek.

yeni-proje-3-001.jpg

İSTANBUL’DA YAZ TARİFESİNE GEÇİLİYOR

İBB’den Yapılan açıklamalar kapsamında bazı otobüs hatlarında yaz tarifesi için değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda Beşiktaş-Adalar Hattına geçtiğimiz yıl uygulanan tarifeden farklı olarak 2 sefer, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı’na da hafta sonu ve resmi tatil günlerini kapsayacak şekilde 2 sefer daha eklendi.

Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu Hattı’na 1 sefer, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı Hattı’na ise geçen yıldan farklı olarak Anadolu Kavağı-Poyraz ve Poyraz-Anadolu Kavağı olarak 2 sefer eklendi.

Bunların yanı sıra deniz ulaşımının toplu ulaşımdaki payını arttırmak amacıyla 2019 ile 2023 yılı arasında açılan, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu Ring Hattı, Beykoz Sarıyer Hattı, Aşiyan-Üsküdar Hattı, Kadıköy-Haliç Hattı, Beşiktaş-Haliç Hattı, Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş Hattı, Maltepe-Adalar Hattı, Bostancı-Adalar Ring Hattı, Çengelköy-Kabataş Hattı, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı 10 hat da yaz tarifesine uyacak.

yeni-proje-4-001.jpg

GECE SEFERLERİNDE DE DEĞİŞİKLİK

Adalar Hattı yaz tarifesi boyunca hizmet vermeye devam edecek. Öte yandan Kabataş-Adalar, Adalar-Beşiktaş, Bostancı-Adalar Ring Hattı’nın yanı sıra Bostancı-Büyükada-Sedef Adası Hattı da hizmet verecek.

Seferlere devam edecek olan hatlar içinde Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Hattı da yer alacak.

Bostancı-Adalar Ring Hattı'nda her gün, Kadıköy-Karaköy-Beşiktaş Hattı'nda ise cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan gecelerde uygulanan gece seferleri yaz boyunca sürecek.

yeni-proje-5-002.jpg

Tüm bunların yanı sıra Şehir Hatlarının more yaz klasiği olarak bilinen ve her hafta cumartesi günleri gerçekleştirilen Mehtap Turları hizmet vermeye devam edecek. Bu kapsamda Mehtap gezileri Bostancı-Kadıköy-Eminönü-Üsküdar-Beşiktaş-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hattında yapılacak.

Boğaz Turları da hizmette olacak. "Uzun Boğaz Turu" ve "Kısa Boğaz Turu" olarak yapılan her iki tur, günde bir kez gerçekleştirilecek. Kısa Boğaz Turu, resmi tatil ve bayramlarda, günde 2 kez yapılacak.

Yaz tarifesi kitapçığına Şehir Hatlarının iskelelerinden, şirketin internet sitesi, mobil uygulaması ve sosyal medya hesaplarından, Alo 153 Çözüm Merkezi'nden ulaşılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN