İşsizlere bedava toplu taşıma hakkı geliyor! İstanbul istedi İBB kolları sıvadı: Ulaşım desteği yolda

İşsizlere bedava toplu taşıma hakkı geliyor! İstanbul istedi İBB kolları sıvadı: Ulaşım desteği yolda

İşsizlere ücretsiz toplu taşıma hakkı geliyor! İstanbullular istedi, Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı! Ulaşım desteği yolda...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde verdiği bir vaadi hayata geçirmeye hazırlanıyor. İmamoğlu, iş arayan İstanbullulara yönelik önemli bir destek paketi sunarak, ulaşım maliyetlerini hafifletecek.

İŞ ARAYANLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI

İstanbulkart'ta yeni dönem! Yetersiz bakiye ile ulaşım yapılabilecek - Son Dakika Haberler

Başkan İmamoğlu, Bölgesel İstihdam Ofislerine (BİO) iş başvurusunda bulunan İstanbullulara üç ay süreyle günde dört seferlik ücretsiz ulaşım imkânı tanıyacaklarını açıklamıştı. Bu vaadin uygulanması için hazırlanan teklif, İBB Meclisi'nin temmuz ayı gündemine alındı.

Teklif, İBB Meclisi'ne sunulduktan sonra komisyon tarafından değerlendirilecek ve raporla birlikte Meclis onayına sunulacak. Bu süreç tamamlandığında, iş arayan İstanbullular ücretsiz ulaşım desteğinden faydalanmaya başlayabilecek.

BİO'LARIN HİZMET ALANI VE AMACI

bio.jpeg

2020 yılında işsizlikle mücadele amacıyla kurulan BİO'lar, İstanbul genelinde 29 şube ve iki mobil araçla hizmet veriyor. Bu merkezler, iş arayanları işverenlerle buluşturmayı hedefliyor. İBB'nin sunduğu ulaşım desteği ile iş arayanların iş görüşmelerine daha rahat ulaşabilmeleri sağlanacak.

Meclise sunulan teklifte şu ifadeler yer alıyor:

“BİO’lara iş görüşmesine gelen, ücretsiz İstanbulkart’a sahip olmayan, herhangi bir işte çalışmadığını SGK e-devlet kaydıyla belgeleyenlere; yılda bir defaya mahsus olmak üzere, İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden QR özelliğini de kullanılabilecek, her görüşmede bir aylık en fazla üç ay süreyle aylık 32, toplamda 96 geçişlik (günde dört geçişle sınırlı olmak üzere) ücretsiz toplu ulaşım geçiş imkanı sağlanması, uygulamanın Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü kontrolünde yürütülmesi, BELBİM AŞ tarafından BİO sistem altyapısı ile web servis entegrasyonu sağlanarak her ay hazırlanacak raporla Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ödenmesi teklif edilmektedir.”

İBB Meclisi'nin temmuz ayı toplantılarında bu teklifin onaylanması durumunda, iş arayan İstanbullulara önemli bir destek sağlanmış olacak. Bu destek, iş arayan vatandaşların ulaşım maliyetlerini hafifleterek, iş bulma süreçlerini kolaylaştıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN