İETT'den İstanbul'a müjde! Aylardır bekleniyordu, sonunda açıldı: O ilçelere ücretsiz aktarma yapılabilecek

İETT'den İstanbul'a müjde! Aylardır bekleniyordu, sonunda açıldı: O ilçelere ücretsiz aktarma yapılabilecek

İstanbulluların çileleri bir bir azalıyor! İETT, İstanbullulara yeni müjdeyi verdi! Aylardır bekleniyordu, sonunda açıldı! O yollar kısalacak, artık herkes ücretsiz aktarma yapabilecek! O ilçelere ücretsiz aktarma başladı...

İstanbulluların uzun yol çilesine İETT'den çözüm! Aktarmayla o yollar kısalacak. O ilçelere ücretsiz aktarma projesi hayata geçti. Uzun zamandır bekleniyordu, artık herkes kullanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin ulaşım ağını daha etkili ve kullanıcı dostu hale getirmek amacıyla Alibeyköy Transfer Merkezi'ni hizmete açtı. Bu merkez, metro, tramvay ve İETT araçlarının birleşim noktası olarak İstanbullulara çeşitli kolaylıklar sunuyor.

ÜCRETSİZ AKTARMA İMKANI

Alibeyköy Transfer Merkezi’ne gelen İstanbullular, İETT’nin şehrin birçok farklı merkezine düzenlediği seferlere ücretsiz aktarma yapabilecek. Bu sayede, Bakırköy, Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu Taksim, Yenikapı, Mecidiyeköy, Levent, Vezneciler, Kazlıçeşme, Esenler Otogarı ve Hacıosman Metro Durağı gibi şehrin önemli noktalarına kolayca ulaşmak mümkün olacak. Transfer merkezinden, 50 kod numaralı 193 adet otobüsle günde 2 bin 713 farklı sefer gerçekleştirilecek.

GAZİOSMANPAŞA, EYÜP VE BAYRAMPAŞA’DAN KOLAY ULAŞIM

İETT, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinden Alibeyköy Transfer Merkezi’ne hızlı ve kolay ulaşımı sağlamak amacıyla TM kodlu hatlarla günde 131 adet otobüsle 2 bin 370 farklı sefer düzenlemeye başladı. Bu düzenlemeyle, merkezi noktalara ulaşmak için harcanan zaman ve çift bilet ödeme zorunluluğu ortadan kalkacak.

İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, “Pek çok mahallelerden merkezi noktalara ulaşmak için hem çok fazla zaman harcanıyordu hem de çift bilet ödeniyordu. Alibeyköy Transfer Merkezi’nde uyguladığımız ücretsiz entegrasyonla birlikte, bu bölgedeki tüm mahallelerden 20’ye yakın merkezi noktaya tek biletle ulaşma imkanı sağlamış olduk.” dedi.

DURAKLARDA BEKLEME SÜRESİ AZALACAK

Yeni uygulamanın devreye girmesiyle birlikte, 36Z, 36G ve 36L hatlarının güzergahları kısaltılacak ve aktarma kültürünün yaygınlaştırılması sayesinde bu hatlarda yılda 53 bin 500 km tasarruf edilecek. Ayrıca, yeni kurulan TM kodlu hatlarda daha sık sefer düzenlenecek ve duraklarda bekleme süresi azalacak. Günde toplam 5 bin 83 adet hızlı ve konforlu sefer gerçekleştirilerek İstanbullulara daha rasyonel, konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN