İBB'den öğrenci kartlarından sonra bir zam daha! 1200 liraydı, 2 bin 500 TL oldu

İBB'den öğrenci kartlarından sonra bir zam daha! 1200 liraydı, 2 bin 500 TL oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son olarak indirimli öğrenci kartlarına yaptığı zamla gündeme gelmişti. Bugün İBB’den öğrenci kartlarından sonra bir zam daha geldi. Öyle ki 1200 lira olan fiyatlar zamla birlikte 2 bin 500 TL oldu…

Son olarak indirimli öğrenci kartı uygulamasında değişikliğe giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), '30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde revizyon yapmıştı. Yani, 30 yaşından büyük olan öğrencilerin artık İstanbul’daki toplu taşıma indirim hakkı yüzde 10’a düşürüldü.

Bu kararın ardından bugün İBB’den yeni bir zam haberi daha geldi.

FİYATLAR 2500 LİRAYA ÇIKTI

İBB’nin dikkat çeken indirimli öğrenci kart kararı sonrasında bugün belediye bünyesinde olan kreşler için de yeni bir karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile belediyenin işletmesinde olan kreşlerin ücreti 1200 liradan 2500 liraya yükseltildi.

ibb-kreslerine-zam-002.jpg

Mecliste, Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünün teklifiyle “Yuvamız İstanbul” çatısı altındaki İBB kreşlerinde uygulanan fiyat teklifleri değerlendirildi. Mali Hizmetler Dairesi Gelirler Şube Müdürlüğünün revize ücret tarifesi teklifi komisyon tarafından da olumlu karşılandı. Böylece 1200 lira olan fiyatlar 2500 liraya çıkarak, karar meclisten oy birliğiyle geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN