İBB'den iş arayanlara ücretsiz ulaşım desteği

İBB'den iş arayanlara ücretsiz ulaşım desteği

İş arayan vatandaşlar, üç ay boyunca her gün dört kez ücretsiz olarak toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler. Başvurular, Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla yapılacak ve şartları sağlayanlar İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden bu haktan faydalanabilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da iş arayan vatandaşlar için ulaşımın ücretsiz hale getirildiğini duyurdu. İş arayanlar, belirli şartları yerine getirmeleri durumunda İstanbulkart ile üç ay boyunca her gün dört kez ücretsiz seyahat edebilecekler.

Başkan İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İş arayan vatandaşlarımıza ulaşım ücretsiz oldu. İş ararken zorluk çekmesinler diye 3 ay süreyle günde 4 kullanım hakkı sağlanacak" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

İş arayan vatandaşlar, Bölgesel İstihdam Ofisleri'ne (BİO) başvurarak gerekli şartları sağlamaları durumunda bu haktan yararlanabilecekler. Başvuru sürecini tamamlayanlar, İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden ücretsiz ulaşımdan faydalanabilecekler.

TOPLAMDA 96 GEÇİŞ SINIRI

İBB Meclisi'nde kabul edilen teklifte, iş arayan vatandaşlara yılda bir defaya mahsus olmak üzere İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden QR kod özelliği kullanılarak her ay en fazla 32, toplamda 96 geçişlik (günde 4 geçişle sınırlı olmak üzere) ücretsiz toplu ulaşım geçiş hakkı sağlanması öngörülüyor. Bu hak, iş görüşmelerine giden, ücretsiz İstanbulkart’a sahip olmayan ve herhangi bir işte çalışmadığını SGK e-devlet kaydıyla belgeleyen vatandaşlara tanınacak.

UYGULAMANIN YÖNETİMİ VE DENETİMİ

Uygulama, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü'nün kontrolünde yürütülecek. BELBİM AŞ tarafından BİO sistem altyapısı ile web servis entegrasyonu sağlanacak ve her ay hazırlanacak raporlarla uygulamanın detayları takip edilecek. Geçiş bedelleri, otoritelere kullanılan kontör başına İstanbul genelinde her ay dinamik olarak hesaplanan öğrenci abonman katsayısı üzerinden hesaplanarak Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN