Heyelan sonrası bulundu: En az 200 yıllık insan kemikleri

Heyelan sonrası bulundu: En az 200 yıllık insan kemikleri

Gümüşhane'de heyelan sonrası insana ait kafatası ve kemikler bulundu. İlk incelemelere göre kalıntıların en az 200 yıllık olduğu değerlendiriliyor.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi İnönü Mahallesi Kilise Burnu mevkiinde gezintiye çıkan Nihat Zeyrek, kırsal alanda insana ait kafatası ve bazı kemikler fark etti. Durumu hemen polise bildiren Zeyrek'in ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

9754255.jpg

200 YILLIK KALINTILAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Polis ekipleri, sağanak sonrası yamaç alanda meydana gelen heyelan sonucunda ortaya çıkan kemikleri inceledi. İlk incelemelere göre kalıntıların en az 200 yıllık olduğu değerlendiriliyor.

İskelet kalıntıları, daha detaylı incelenmek üzere ilçe devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Numuneler, kapsamlı analizler yapılması için adli tıp kurumuna gönderildi.

9754256.jpg

Kemiklerin kime ait olduğu, hangi döneme ve medeniyete işaret ettiği gibi soruların yanıtları, adli tıp kurumunda yapılacak detaylı incelemeler sonucunda netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN