Hatay'da bina yıkımında skandal: İçinde insan varken deprem kabini sağlamlık testi!

Hatay'da bina yıkımında skandal: İçinde insan varken deprem kabini sağlamlık testi!

6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay’da bina yıkımı sırasında deprem kabini üreten bir firmanın kabinin içinde insan varken gerçekleştirdiği sağlamlık testi büyük tepki topladı. Şantiye sorumlusu Osman Karslı, olaydan habersiz olduklarını belirterek hukuk sürecini başlattıklarını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerde büyük zarar gören Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın yıkımı sırasında beklenmedik bir olay yaşandı.

9413285.jpg

Deprem kabini üreten bir firmanın, kabinlerin sağlamlığını manken yerine insanla test etmesi, yıkım ekibinin tepkisine neden oldu.

9413290.jpg

'BİLGİM OLSA İZİN VERMEZDİM'

Şantiye sorumlusu Osman Karslı, yaşanan olay karşısında büyük şok yaşadıklarını belirterek, "Bu alanda yıkımı biz yapıyoruz ama bilgimiz dışında bazı olaylar oldu.

9413288.jpg

İstanbul’dan gelen bir ekip deprem ile ilgili bir kabin üretiyor ve kabini denemek için buraya getirmişler. 3 tane kabin yerleştirmişler. Depreme karşı dayanıklı diye test yapıyorlar. Bu konuyla alakalı bilgim yok, zaten böyle bir şeyden haberim olsa izin vermezdim." dedi.

9413287.jpg

'HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ'

Bu durumun tamamen bilgileri dışında gerçekleştiğini belirten Karslı, "Kendileri konuyla ilgili testi daha önce dışarıda yaptıklarını normal insan değil de maket koyarak daha fazlasını test ettiklerini söyleyerek burada böyle bir işlem yapmışlar. Bu işlem benim bilgim dışında. Hukuksal süreç için avukatlarımız işlem başlatıyorlar." şeklinde konuştu.

9413284.jpg

'İÇİNDE İNSAN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİK'

Karslı, "Biz normalde binayı komple kontrol ediyoruz. Binanın içinde hiçbir şey yoktu. Deprem kabinleri vardı ama kilitliydi. Kilitli olduğu için içerisinde insan olabileceğini düşünmedik." dedi.

9413289.jpg

Deprem kabinleri, olası bir deprem sırasında insanların korunması amacıyla tasarlanmış yapılar olarak biliniyor. Ancak bu tür testlerin insan hayatını riske atarak yapılması büyük tepki topladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN