Görenler inanamıyor! Toprakta değil betonda yetişiyor! Üstelik kimse de ekmiyor

Görenler inanamıyor! Toprakta değil betonda yetişiyor! Üstelik kimse de ekmiyor

Topraklarında asla yetişmeyen ürün toprakta değil beton da yetişti. Üstelik kimse ekmiyor görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Her gören yanında fotoğraf çektirmeye çıkıyor. İşte tüm detaylar…

Topraklarında asla karpuz yetişmeyen Sivas ürünleri betonda yetiştirmeyi başardı. Sivas'ta Camii Kebir Mahallesi'nde, beton binalar kalan kaldırımda kendiliğinden yetişen karpuzları görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Toprak yerine betonun hakim olduğu bu ortamda karpuzların bu denli büyüyebilmesi vatandaşlar için büyük bir sürpriz oldu.

SİVAS'TA KARPUZ YETİŞTİ

Mahalle Muhtarı Yasin Doğruyol, Sivas'ta iklim değişikliğinin etkileri olarak farklı ürünlerin yetiştirilebildiğini belirtti. Kaldırımda karpuz büyümesinin buna bir işaret olduğunu söyleyen Doğruyol, karpuzun yalnızca sıcak bölgelerde yetişen bir ürün olmadığını da vurguladı. Doğruyol, Karpuz çekirdeklerinin buraya bilinçsiz atıldığına ve uygun şartlarda kendiliğinden yetiştiğini de söyledi.

Sivas'ta betonda karpuz yetişti - Son Dakika Haberleri

30 yıldır esnaflık yapan Erdal Doğan, buranın minik bir karpuz serası haline dönüştüğünü söyleyerek kaldırımın çatlaklarından sızan su ve güneş ışığı ile birlikte karpuzların büyümesi için ideal bir ortam oluşmuş olabileceğini vurguladı.

KALDIRIMDA SÜRPRİZ KARPUZLAR

Herkesin toprakta karpuz yetiştirebileceğine ifade eden Yasin Doğruyol, betonda yetişen karpuzların herkese nasip olmayacağını belirtti. Karpuzun yalnızca Diyarbakır'da yetişmeyeceğinin bir kanıtı olarak bu karpuzları işaret eden Doğruyol, “Tahminen karpuz çekirdekleri düşmüş buraya. Bilinçli veya bilinçsiz şekilde sulanmış. Ortaya bu netice çıkmış. Umarım bu bir örnek olur da Sivas'ın her köşesinde meyve yetişir. Karpuz, sıcak memleket meyvesi ama yaşanan küresel iklim değişikliğinden dolayı Sivas da alışık olmadığı kadar sıcaktı. Belki bu sıcağın da etkisi olmuş olabilir. Kaldırımın üstünde yetişmiş. Bizler için de bir sürpriz oldu. Toprakta herkes yetiştirir ama beton üzerinde karpuz herkese nasip olmaz.” şeklinde konuştuğu.

Görenler gözlerine inanamadı, karpuz yetiştirilmeyen Sivas'ta betonda karpuz yetişti

KARPUZ SERASINA DÖNÜŞTÜ

30 senedir bölgede esnaflık yapan ve ilk kez böyle bir şey gördüğünü belirten Erdal Doğan, birinin yemiş olduğu karpuz çekirdeklerini atmış olması ile birlikte böyle bir eserin ortaya çıktığını aktardı. Kaldırımın üzerinde adeta minik bir karpuz serası oluştuğunu ifade eden Doğan, ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığının altını çizerek Alışık olmasalar da böyle bir durumun gerçek olduğunu da vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN