Fatih'te bir kişiyi öldüren sahipsiz köpek olayı sonrası belediyeden açıklama: Özel mülkte gerçekleşti

Fatih'te bir kişiyi öldüren sahipsiz köpek olayı sonrası belediyeden açıklama: Özel mülkte gerçekleşti

İstanbul Fatih'te sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Fatih Belediyesi veteriner hizmetleri ekipleri, savcılık kararı sonrası alandaki sahipsiz köpekler sakinleştirici iğneyle toplamaya başladı. Fatih Belediyesi yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle;

Saat 04.00 civarı gerçekleşen üzücü olay Silivrikapı Mahallesi Hisaraltı 1.Caddesi İBB Silivrikapı Olimpik Buz Pisti'ne bitişik, etrafı çitlerle çevrili özel mülk alanında vuku bulmuştur.

Gerçekleşen olayın akabinde motosikletli bir vatandaş Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelimize bilgi vermiş, çalışanlarımız olay yerine intikal ederek vakit kaybetmeksizin 112 Acil Servis üzerinden ambulans çağırarak emniyete ihbarda bulunmuştur.

Emniyet birimlerine intikal eden olayda ekiplerimiz de ilk andan itibaren olayın yakın takipçisi olmuştur.
Fatih Belediyesi veteriner hizmetleri ekipleri savcılık kararı sonrası alandaki sahipsiz köpekleri sakinleştirici iğneyle topladı. Köpekler Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağında müşahede ve karantinaya alındı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yılbaşından ağustos ayına kadar geçen 7 ayda 3 bin 877 sahipsiz hayvana veteriner hizmeti verildi, 1274'ü ise mikroçip ve küpeleme yapılarak kayıt altına alındı.
Çalışma kapsamında 1466 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı, 890'ına kuduz aşısı, 11 bin 103'üne de parazitlere karşı koruyucu aşılama yapıldı.

  • Sahada anlık sağlık hizmeti verildi
  • Yerinde müdahale uygulamalarında 4 bin 305 sahipsiz hayvana sahada anlık sağlık hizmeti verildi.
  • Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nde muayene tedavi sürecinde 36 bin 997 uygulama gerçekleştirildi.
  • Yedikule Hayvan Barınağı'nda yasaklı ırk olan 223 köpeğin bakımı sağlanıyor.

FATİH ERGUN AÇIKLAMA YAPTI

Fatih Belediye Başkanı Ergun Turan da, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı;

"19 Ağustos 2024 tarihinde sabah saat 04.00 civarında özel mülkiyet alanında meydana gelen elim olay sonucunda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayhan Özçelik’e Allah’tan rahmet diliyorum.

Olayın özel mülkiyet sınırları içerisinde sabahın erken saatlerinde gerçekleşmiş olması nedeniyle yasal olarak müdahale yetkimiz bulunmayan bu alanda, ekip arkadaşlarımız vakit kaybetmeden bilgi almış ve 112 Acil Servis ile kolluk kuvvetlerimize derhal ihbarda bulunmuştur. Savcılık kararı sonrası gerekli çalışmalar ekiplerimiz tarafından titizlikle gerçekleştirilmiştir.

İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi içinde en büyük hayvan barınağına sahip olduğumuzu ve insan sağlığı için risk teşkil eden 1.350 sokak köpeğine barınak sağladığımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim. Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden önce de bu yöndeki çalışmalarımızı kesintisiz sürdürdüğümüzü vurgulamak isterim.

Bizleri derinden yaralayan bu olayla ilgili adli mercilerin çalışmaları sürmekte olup, kesin sonuçlar emniyet ve adli tıbbın raporları ile netlik kazanacaktır.

Hayatını kaybeden Ayhan Özçelik’e tekrar Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum."

NE OLMUŞTU?

Korkunç olay Fatih İlçesi’na bağlı Silivrikapı Mahallesi’nde bulunan İBB Buz Pisti’nin yan tarafındaki boş arazide meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre boş arazinin olduğu yerden geçen Ayhan Özçelik birden ağaçlar arasından çıkan yaklaşık 9 köpeğin saldırısına uğradı.

Başıboş köpeklerin hepsinin birden saldırdığı Özçelik, aldığı ısırık yaraları sonucu, kısa sürede yere yığıldı. Çevrede olayı görenlerin yardımına koştuğu Özçelik, köpeklerin vahşice saldırması sonucu feci şekilde yaralanarak kan kaybetmeye başladı.

Özçelik çevrede bulunan vatandaşlar tarafından aranan 112 Acil Yardım ekiplerinin ambulansı ile İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak talihsiz genç, boğazı ile beraber vücudunun her yerine aldığı köpek ısırığı sonucu, doktorların tüm çabasına karşılık hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN