Erzurum'da sel suları çekildi, afetin boyutu ortaya çıktı

Erzurum'da sel suları çekildi, afetin boyutu ortaya çıktı

Erzurum'da bir haftadır etkili olan sağanak yağışın yol açtığı sel suları çekilince ortaya çıkan manzara afetin boyutunu gözler önüne serdi. Sel nedeniyle Oltu ilçesindeki bazı köprüler yıkıldı, evler sular altında kaldı, sokaklarda parke taşları zarar gördü, 50 arı kovanı sel sularına kapıldı ve bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı.

Erzurum'da yaklaşık bir haftadır etkili olan şiddetli sağanak yağış, yaşamı felç etti. Kentin Oltu ilçesinde sel sonrası ortaya çıkan görüntüler, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

9673895.jpg

KÖPRÜLER YIKILDI, EVLER SULAR ALTINDA KALDI

İlçenin Çatak Mahallesi'nde özellikle 3 gündür etkisini artıran, mahallede ciddi zararlara yol açtı. Mahalledeki bazı köprüler yıkıldı, evler sular altında kaldı, ara sokaklarda ise parke taşları zarar gördü. Yaklaşık 50 arı kovanı sel sularına kapılırken, mahalle yolları kısmen ulaşıma kapandı.

9673896.jpg

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altunok, Mehmet Emin Öz, Abdürrahim Fırat ve Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, selden etkilenen mahalleyi ziyaret etti. Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Yavuz ve Belediye Başkan Vekili İsrafil Aslan ile birlikte vatandaşlarla görüşen AK Parti heyeti, yaraların en kısa sürede elbirliği sarılacağını söylediler.

9673898.jpg

'HAYATIMIZDA BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIK'

Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, ikinci sel felaketini yaşadıklarını belirterek, "İki gün önceki selin ardından dere temizliği yapmıştık. Ancak yeniden sel felaketi yaşandı. Sel köprüleri yıktı, yolları tahrip etti. DSİ bölge müdürümüzle görüşerek bölgenin yeniden yapılandırılması için çalışmalar başlatacağız" dedi.

9673904.jpg

Çatak Mahallesi sakinleri ise yaşadıkları korkuyu şu sözlerle anlattılar, "Bir haftadır geceleri korkumuzdan uyuyamıyoruz. Hayatımızda böyle bir şey yaşamadık."

9673905.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN